Japánban is érdeklődnek a magyar élelmiszerek iránt

2016. március 09. 07:52
Fazekas Sándor több fontos tárgyaláson, üzletember találkozón vesz részt Japánban a héten. A mai napon a Tohzai Sangyo Boeki vállalat elnökével, MAKI Sószuke-val folytatott megbeszéléseket.
 

A vállalat magyar liba- és kacsamáj kereskedésével foglalkozik, fontos partnere Magyarországnak. A tárgyaláson a japán fél kiemelte, hogy márkaépítést szeretnének a magyar kacsára, hogy Japánban még többet tudjanak értékesíteni ebből a hazai termékből.

A miniszter egy magyar-japán sertéshúsipari találkozón is részt vett, melyen több mint 100 résztvevő volt jelen. Előadásában beszélt a magyar mangalicáról, bio élelmiszerekről és a prémium magyar termékekről, valamint a magyar agrárium helyzetéről.

A találkozó keretében Fazekas Sándor a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozott ünnepélyes keretek között Barbara Teraoka-nak, Japán egyik legnépszerűbb magyar származású gasztronómiai műsorvezetőjének. A műsorvezető köszönő beszédében a GMO mentes élelmiszertermelés fontosságát hangsúlyozta, melyben hazánk élen jár. Fazekas az üzletember találkozón kiemelte a japán piac igényességét, minőségorientáltságát, mely illeszkedik a magyar törekvésekhez, hiszen hazánk is a GMO mentes, minőségi élelmiszertermelés célját tűzte ki maga elé.

Japán, Európán kívüli legnagyobb piacunknak számít, ahol komoly az üzletemberek érdeklődése a magyar élelmiszerek iránt. Szerdán Fazekas Sándor ellátogat a Foodex Japan 2016 élelmiszeripari szakkiállításra, ahol Magyarország egy 100 m² es standdal képviselteti magát.

Forrás: FM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállítás Budapesten

2016. május 09. 08:50
Kedden kezdődik a Bocuse d'Or Megnyílik a SIRHA nemzetközi élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállítás a Hungexpo budapesti vásárközpontban, ahol tizenkilenc ország 350 kiállítója mutatkozik be május 9. és 11. között. A kiállítás keretén belül rendezik meg a Bocuse d'Or európai döntőjét is.
 

Íme a világ csodája: jégvirágok a hóban

2020. január 17. 08:49
Az amatőr hótaposó célja az, hogy a környezet szépségére hívja fel alkotásaival a figyelmet.