Japánban is érdeklődnek a magyar élelmiszerek iránt

2016. március 09. 07:52
Fazekas Sándor több fontos tárgyaláson, üzletember találkozón vesz részt Japánban a héten. A mai napon a Tohzai Sangyo Boeki vállalat elnökével, MAKI Sószuke-val folytatott megbeszéléseket.
 

A vállalat magyar liba- és kacsamáj kereskedésével foglalkozik, fontos partnere Magyarországnak. A tárgyaláson a japán fél kiemelte, hogy márkaépítést szeretnének a magyar kacsára, hogy Japánban még többet tudjanak értékesíteni ebből a hazai termékből.

A miniszter egy magyar-japán sertéshúsipari találkozón is részt vett, melyen több mint 100 résztvevő volt jelen. Előadásában beszélt a magyar mangalicáról, bio élelmiszerekről és a prémium magyar termékekről, valamint a magyar agrárium helyzetéről.

A találkozó keretében Fazekas Sándor a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozott ünnepélyes keretek között Barbara Teraoka-nak, Japán egyik legnépszerűbb magyar származású gasztronómiai műsorvezetőjének. A műsorvezető köszönő beszédében a GMO mentes élelmiszertermelés fontosságát hangsúlyozta, melyben hazánk élen jár. Fazekas az üzletember találkozón kiemelte a japán piac igényességét, minőségorientáltságát, mely illeszkedik a magyar törekvésekhez, hiszen hazánk is a GMO mentes, minőségi élelmiszertermelés célját tűzte ki maga elé.

Japán, Európán kívüli legnagyobb piacunknak számít, ahol komoly az üzletemberek érdeklődése a magyar élelmiszerek iránt. Szerdán Fazekas Sándor ellátogat a Foodex Japan 2016 élelmiszeripari szakkiállításra, ahol Magyarország egy 100 m² es standdal képviselteti magát.

Forrás: FM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Kordás László: Nem fordítok hátat a mozgalomnak

2021. szeptember 21. 09:09
Az előválasztás idején, vasárnap jelentette be Kordás László, hogy lemond a Magyar Szakszervezeti Szövetség vezetéséről és belép a DK-ba. A lépés okairól kérdeztük.

Kevesebbet kell adózni a vadon gyűjthető termények után

2016. március 02. 19:27
Január elsejétől egyszerűsödött a szabadon szedhető termékek értékesítése.