Japánban is érdeklődnek a magyar élelmiszerek iránt

2016. március 09. 07:52
Fazekas Sándor több fontos tárgyaláson, üzletember találkozón vesz részt Japánban a héten. A mai napon a Tohzai Sangyo Boeki vállalat elnökével, MAKI Sószuke-val folytatott megbeszéléseket.
 

A vállalat magyar liba- és kacsamáj kereskedésével foglalkozik, fontos partnere Magyarországnak. A tárgyaláson a japán fél kiemelte, hogy márkaépítést szeretnének a magyar kacsára, hogy Japánban még többet tudjanak értékesíteni ebből a hazai termékből.

A miniszter egy magyar-japán sertéshúsipari találkozón is részt vett, melyen több mint 100 résztvevő volt jelen. Előadásában beszélt a magyar mangalicáról, bio élelmiszerekről és a prémium magyar termékekről, valamint a magyar agrárium helyzetéről.

A találkozó keretében Fazekas Sándor a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozott ünnepélyes keretek között Barbara Teraoka-nak, Japán egyik legnépszerűbb magyar származású gasztronómiai műsorvezetőjének. A műsorvezető köszönő beszédében a GMO mentes élelmiszertermelés fontosságát hangsúlyozta, melyben hazánk élen jár. Fazekas az üzletember találkozón kiemelte a japán piac igényességét, minőségorientáltságát, mely illeszkedik a magyar törekvésekhez, hiszen hazánk is a GMO mentes, minőségi élelmiszertermelés célját tűzte ki maga elé.

Japán, Európán kívüli legnagyobb piacunknak számít, ahol komoly az üzletemberek érdeklődése a magyar élelmiszerek iránt. Szerdán Fazekas Sándor ellátogat a Foodex Japan 2016 élelmiszeripari szakkiállításra, ahol Magyarország egy 100 m² es standdal képviselteti magát.

Forrás: FM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Fontos siker az Alkotmánybíróságon

2022. július 22. 08:29
Többek között a LIGA kötelékébe tartozó szakszervezetek külön projektet indítottak és fontos eredményt értek el az Alkotmánybíróságon. Fontos azonban megérteni, hogy ezt az eredményt csak úgy érhették el, hogy néhány tagtárs arcát és nevét adta egy-egy ügyhöz, felvállalta a jogi konfliktust mindannyiunk érdekében!

Várakozáson és átlagon felüli gabonatermés várható az idén

2016. július 11. 14:44
A mintegy egymillió hektáron vetett őszi búza huszonöt százalékát már betakarították, a termésátlag 5,5 tonna hektáronként - ismertette Fazekas Sándor a legfrissebb aratási eredményeket pénteken a Debreceni Egyetem Agrárkutató Intézetek és Tangazdaság Karcagi Kutatóintézeténél tett látogatásakor.