Javaslatokat dolgoztak ki az agráros nemzedékváltásra

2017. november 21. 08:24
Szakmai anyagot készített az agrárgazdasági nemzedékváltásról a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – Agrya. A tervezetet a közelmúltban mutatták be a parlamenti pártok agrárpolitikusainak, illetve a Miniszterelnökség és a Földművelésügyi Minisztérium vezetőinek.

"Az ügy, ami összeköt – Nemzeti minimum az agrár nemzedékváltásért" címmel készített szakmai anyag az Agrya. Ebben a szövetség nemzedékváltást célzó intézkedéscsomagra tesz javaslatot, amely a földügyi, az adózási és az adminisztratív szabályozásra, illetve a kommunikációs és szervezeti kérdésekre is kiterjed.

Az elkészült tervezetet november 15-én mutatták be a parlamenti pártoknak, a Miniszterelnökségnek, a Földművelésügyi Minisztériumnak, illetve meghatározó agrárpiacii szereplőknek és agrárszakértőknek - áll az Agrya közleményében. Az ő véleményük ismeretében is készül el a dokumentum végleges változata.

Az Agrya szerint az agrár-nemzedékváltással kapcsolatos probléma évtizedek óta ismert, ám nem készültek megfelelő tervek és nem történtek érdemi intézkedések. A szakmai anyaggal a szervezet cálja, hogy szakmai-politikai közmegegyezést alakítson ki az agrárgazdasági generációváltással kapcsolatban.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Pogátsa Zoltán: hosszú távon nagy a baj

2018. július 23. 13:59
A következő években a paksi orosz és a kínai hitel, a Belgrád-Budapest gyorsvasút elősegíthetik Magyarországon a növekedést, de később ezek már súlyos államháztartási hiányként üthetnek vissza. Ezek nem értelmes beruházások, de törleszteni kell majd őket, - véli Pogátsa Zoltán közgazdász, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense.

Magyarország kiemelt számú kiállítóval képviselteti magát az újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron

2017. május 16. 08:44
A magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjához kapcsolódóan Magyarország kiemelt számú kiállítóval van jelen az újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron, mintegy ötven kiállító képviseli az anyaországot - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szombaton Újvidéken, miután megnyitotta a magyar pavilont.