Javaslatokat dolgoztak ki az agráros nemzedékváltásra

2017. november 21. 08:24
Szakmai anyagot készített az agrárgazdasági nemzedékváltásról a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – Agrya. A tervezetet a közelmúltban mutatták be a parlamenti pártok agrárpolitikusainak, illetve a Miniszterelnökség és a Földművelésügyi Minisztérium vezetőinek.

"Az ügy, ami összeköt – Nemzeti minimum az agrár nemzedékváltásért" címmel készített szakmai anyag az Agrya. Ebben a szövetség nemzedékváltást célzó intézkedéscsomagra tesz javaslatot, amely a földügyi, az adózási és az adminisztratív szabályozásra, illetve a kommunikációs és szervezeti kérdésekre is kiterjed.

Az elkészült tervezetet november 15-én mutatták be a parlamenti pártoknak, a Miniszterelnökségnek, a Földművelésügyi Minisztériumnak, illetve meghatározó agrárpiacii szereplőknek és agrárszakértőknek - áll az Agrya közleményében. Az ő véleményük ismeretében is készül el a dokumentum végleges változata.

Az Agrya szerint az agrár-nemzedékváltással kapcsolatos probléma évtizedek óta ismert, ám nem készültek megfelelő tervek és nem történtek érdemi intézkedések. A szakmai anyaggal a szervezet cálja, hogy szakmai-politikai közmegegyezést alakítson ki az agrárgazdasági generációváltással kapcsolatban.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Lezárták a hortobágyi kilátót, mert egy gólya birtokba vette

2018. május 03. 08:08
Május 1-jén délelőtt a Hortobágyi Madárpark és Madárkórház látogatóik jelezték, hogy a nagyröpdében látogatható kilátót birtokba vette egy gólya, és nem túl agresszíven, de annál félelmetesebben őrzi azt, távozásra felszólítva az érdeklődőket, írják Facebook-oldalukon.

Így tűnt el több ezer magyar munkahely az adóemelések miatt

2013. szeptember 17. 08:09
Évtizedes versenyképességi lemaradásba kerülhet a hazai élelmiszeripar az ágazatot sújtó különadók miatt, az elvonások - a fogyasztás visszaesése mellett - a beruházásokra és a foglalkoztatásra is negatív hatással voltak - figyelmeztet egy új tanulmány.