Jelentős támogatás érkezett a termelői szervezeteknek

2017. október 13. 08:29
A Magyar Államkincstár kétmilliárd forint támogatás utalásáról intézkedett zöldség-gyümölcs termelői szervezetek részére.

A Magyar Államkincstár az előírt határidőn belül, október 15-e előtt befejezte az elismert zöldség-gyümölcs termelői szervezetek 2016. évi működési programjaira vonatkozóan benyújtott éves kifizetési kérelmek bírálatát. Ennek alapján a 2017-ben benyújtott éves kérelmekre összesen 2,03 milliárd forint támogatás utalásáról intézkedett az érintett 36 elismert zöldség-gyümölcs termelői szervezet részére.

Az intézkedés célja az elismert zöldség-gyümölcs termelői szervezetek működési programjainak támogatása révén a termeléstervezés (ideértve a termelés és a fogyasztás előrejelzését és monitoringját), a termékminőség javítás, a friss vagy feldolgozott termékek promóciójának elősegítése, illetve a termékek kereskedelmi értékének növelése. A támogatási célok között szerepel még különböző környezetvédelmi intézkedések végrehajtása, így pl. a környezetet kímélő termelési módszerek használatának elősegítése (ideértve a biogazdálkodást is), emellett a támogatás igénybe vehető az ágazati problémák elkerülése érdekében szükséges válságmegelőzési és -kezelési tevékenység elvégzése esetén is.

otpagrar.hu

Kapcsolódó cikkek

Egyre koncentráltabb beszerzésre törekszenek az áruházláncok

2018. május 03. 07:45
Az Euler Hermes elemzése szerint Magyarországon stabilan tartja ezüstérmes pozícióját a Coop, amelyik 2016-ban 1,871 milliárd eurós bevételt ért el. A CBA bronzérmes lett a maga 1,6 milliárd eurós forgalmával. Az áruházláncok helyzete sem könnyű, amit a beszállítóikkal is éreztetnek.

Nem volt kegyes az időjárás – idén sem az agrárium segíti a gazdaságot

2016. július 26. 08:47
Túlzottan optimista a Magyar Nemzeti Bank prognózisa, amikor még mindig 2,8 százalékos GDP-növekedéssel számol – vallja egyre több gazdaságkutató. Az is világosan látszik már, hogy az agrárium idén sem képes javítani a magyar gazdaság teljesítményén.