Jó csapatmunka titka: légy kedves a kollégádhoz

2016. szeptember 12. 08:45
Hosszú évek, több száz dolgozói interjú és egy egész csapat kutatómunkája áll a Google felfedezése mögött. Azt akarták mindenáron kideríteni, hogy hogyan lehet az emberek ideális "elegyét" megalkotni, hogy a lehető legjobb, leghatékonyabb csapat jöjjön létre, írja a Quartz.

Az adatokból az derült ki, ami talán nem is igazán meglepő, hogy a legjobb csapatok úgy működnek, hogy a kollégák odafigyelnek egymás érzéseire és mindenkinek a véleménye meghallgatásra talál. Így nem is az az elsődlegesen fontos egy jól működő csapatban, hogy kikből áll, hanem hogy a tagjai hogyan bánnak egymással. 

A csapatok tagjai kifejezetten törekszenek arra, hogy megértsék a másikat, kialakítsanak valamilyen személyes kapcsolatot. A Google a „pszichológiai biztonság” kialakításában vélte megtalálni a megoldást, amikor az emberek anélkül oszthatják meg ötleteiket, gondolataikat, hogy tartaniuk kellene a megszégyenüléstől. 

Forrás: hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Kijárási korlátozás: mostantól csak így lehet agrárcélú munkát végezni Magyarországon

2020. november 12. 09:29
A 2020. november 11-től hatályos kijárási tilalom nem vonatkozik a munkavégzés esetére, továbbá a munkavégzés helyére, illetve onnan a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés idejére, de ezen eseteket okirattal igazolni kell. Az okirat tartalmi követelményeit a közbiztonságért felelős miniszter a kormány hivatalos honlapján tette közzé. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) információi szerint a kijárási korlátozás kevésbé érinti a szántóföldi munkát végző gazdálkodókat, mivel végéhez közelednek az őszi munkálatoknak.

Borul a cafeteria: mutatjuk, milyen juttatást bukhatsz jövőre

2016. november 04. 08:17
Eltörlik az Erzsébet utalványt, és megszűnik a Szép-kártya? Hónapok óta megy a találgatás, mikét alakítja át a parlament a jelenlegi cafeteria-rendszert. Annyi biztos volt, hogy nem lehet elkerülni a változásokat az Európai Bíróság ítélete miatt. Az átalakítás lassan körvonalazódott, mára szinte teljes a kép. Összefoglaltuk, milyen béren kívüli juttatásokkal számolhatsz jövőre.