Jó csapatmunka titka: légy kedves a kollégádhoz

2016. szeptember 12. 08:45
Hosszú évek, több száz dolgozói interjú és egy egész csapat kutatómunkája áll a Google felfedezése mögött. Azt akarták mindenáron kideríteni, hogy hogyan lehet az emberek ideális "elegyét" megalkotni, hogy a lehető legjobb, leghatékonyabb csapat jöjjön létre, írja a Quartz.

Az adatokból az derült ki, ami talán nem is igazán meglepő, hogy a legjobb csapatok úgy működnek, hogy a kollégák odafigyelnek egymás érzéseire és mindenkinek a véleménye meghallgatásra talál. Így nem is az az elsődlegesen fontos egy jól működő csapatban, hogy kikből áll, hanem hogy a tagjai hogyan bánnak egymással. 

A csapatok tagjai kifejezetten törekszenek arra, hogy megértsék a másikat, kialakítsanak valamilyen személyes kapcsolatot. A Google a „pszichológiai biztonság” kialakításában vélte megtalálni a megoldást, amikor az emberek anélkül oszthatják meg ötleteiket, gondolataikat, hogy tartaniuk kellene a megszégyenüléstől. 

Forrás: hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

7 készség, amit nem veszélyeztetnek a robotok

2019. augusztus 05. 08:12
Az automatizációrót, a robotok térhódítását gyakran „mumusként” emlegetjük, amelyek elveszik a munkát, azonban a helyzet azért ennél jóval összetettebb. Már vannak és lesznek olyan munkák, amelyeket átvettek a gépek, szoftverek, de ezek egyelőre többnyire a repetitív, sok hozzáadott értéket nem igénylő tevékenységek. És itt a hangsúly a nagyobb hozzáadott értéken van, amelynek érdekében most a korábban egyszerűbb munkákat ellátó munkavállalókat képezni kell. Ugyanakkor az automatizáció új munkaköröket és szakmákat is teremt, így nem csak „elvesz” az új ipari forradalom, hanem ad is. Ráadásul vannak olyan humán készségek, amelyeket nem fognak tudni egyhamar megtanulni, helyettesíteni a robotok. A Harvard Business Review cikke nyomán foglaljuk össze ezeket.

SZJA változások jövőre

2016. szeptember 01. 10:28
A Parlament 2016. június 7-én elfogadta az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2016. évi LXVI. törvényt, mellyel számos adótörvényt módosított. A módosítások érintették többek között a személyi jövedelemadó törvényt is. A következőkben a szakszervezetek illetve a munkavállalók számára fontosabb változásokat vesszük számba.