Jön a támogatás falusi utcákra, járdákra, hidakra, kerékpárutakra

2024. május 14. 15:33
Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar Falu Programban.
Jön a támogatás falusi utcákra, járdákra, hidakra, kerékpárutakra
Az új felhívás keretösszege ötmilliárd forint, út-, illetve hídfelújításra 45 millió forintig, járdafelújításra 10 millió forintig lehet pályázni, jelentette be GYopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.
Jön a támogatás falusi utcákra, járdákra, hidakra, kerékpárutakra
A pályázati felhívást már közzétették a kormany.hu és a magyarfaluprogram.hu oldalon, pályázni pedig június 12. és július 12. között lehet majd.
 
Az út- és járdafejlesztés az egyik legnépszerűbb felhívás a Magyar falu programban, 2019 óta több mint 4500 nyertes pályázatot támogattak. Az állami kezelésű utak felújítása is folyamatos 2019 óta: 286 milliárd forintból több mint négyezer kilométernyi útszakasz újult már meg.
 
forrás:kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Az örök nyári sláger: muskátli minden mennyiségben

2023. április 12. 10:07
Kulcsfontosságú ültetési- és gondozási tippek.
 
Egy szép muskátli balkonládába, cserépbe és virágágyásba ültetve igazi nyári hangulatot varázsol, és a gondozása is szinte gyerekjáték. Ha betartunk pár kulcsfontosságú ültetési- és gondozási szabályt, akkor hálája jeléül a legjobb formájában tündököl tavasztól kezdve egészen őszig.

Olyan energetikai fejlesztések folynak hazánkban, amilyenek még soha nem folytak

2023. február 27. 10:19
74 milliárd forintba kerülő fejlesztéscsomag jön, mutatjuk, mire költik el.
 
15 ezer beruházás
Ahogy arról már mi is beszámoltunk, a magyar nemzeti villamosenergia-hálózat fejlesztése drámaian gyors ütemben halad. A következő években több százmilliárd forintos új beruházások is várhatóak, főként uniós forrásokból - írta meg a g7.hu. Az a tény azonban, hogy a most induló projektek megvalósítása évekig tart, talán nem éppen az a hír, amit a hazai napenergia-rendszerek telepítésébe belevágók szerettek volna hallani. A g7 cikke szerint most a kormányzaton a sor, hogy lépéseket tegyen a háztetőkön elhelyezett napelemek hálózati visszakapcsolása érdekében. Az E.ON csoport a következő években több mint 15 ezer kisebb-nagyobb beruházást tervez megvalósítani a Dunántúlon és Pest megyében.