Jön a támogatás falusi utcákra, járdákra, hidakra, kerékpárutakra

2024. május 14. 15:33
Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar Falu Programban.
Jön a támogatás falusi utcákra, járdákra, hidakra, kerékpárutakra
Az új felhívás keretösszege ötmilliárd forint, út-, illetve hídfelújításra 45 millió forintig, járdafelújításra 10 millió forintig lehet pályázni, jelentette be GYopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.
Jön a támogatás falusi utcákra, járdákra, hidakra, kerékpárutakra
A pályázati felhívást már közzétették a kormany.hu és a magyarfaluprogram.hu oldalon, pályázni pedig június 12. és július 12. között lehet majd.
 
Az út- és járdafejlesztés az egyik legnépszerűbb felhívás a Magyar falu programban, 2019 óta több mint 4500 nyertes pályázatot támogattak. Az állami kezelésű utak felújítása is folyamatos 2019 óta: 286 milliárd forintból több mint négyezer kilométernyi útszakasz újult már meg.
 
forrás:kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Üzemszünet lesz a NAV-nál, a webes és mobilfelületeket is érinti

2024. március 01. 15:47
Karbantartási folyamatok miatt 2024. március 3-án (vasárnap) 9 órától 21 óráig üzemszünet lesz a NAV webes felületein és a NAV-Mobil applikáción

Cél az EU átlag-életszínvonal elérése

2023. november 14. 14:33
A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács, mint az Országgyűléstől és a Kormánytól független konzultációs, javaslattevő és tanácsadói testület, 2023. november 10. napján tartotta ez évi negyedik és egyben utolsó plenáris ülését, ahol a résztvevők a következő nyilatkozatot fogadták el.