Jön az első FoodTechShow!

2024. március 08. 12:50
A NAK élelmiszeripari gép- és technológiai kiállítást rendez.
 
Az élelmiszeripar számára több, mint 400 milliárd forintnyi pályázati forrás nyílik meg a következő időszakban. A támogatások hatékony felhasználása és a tervezett beruházások sikeres megvalósítását segítve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara április 9-10. között élelmiszeripari gép- és technológiai kiállítást szervez „FoodTechShow" néven.
Jön az első FoodTechShow!
A kiállításon az élelmiszeripari fejlesztéseket tervező vállalkozások megismerhetik:
  • a legkorszerűbb technológiákat, gépeket és berendezéseket,
  • valamint az építészeti és épületgépészeti, illetve termelésirányítási megoldásokat.
Emellett szakmai előadások, kerekasztal beszélgetések, műhelyviták is várják majd az érdeklődőket, ahol az élelmiszeripar szerepéről, jelenlegi helyzetéről és jövőbeli kilátásairól, a termékek bel- és külpiacra jutásáról is szó esik majd.
 
A kiállításon kiemelt figyelmet kapnak az Ipar 4.0-ás megoldások, a digitalizáció és az automatizáció, valamint a robottechnika, mint a versenyképesség mozgatórugói.
Jön az első FoodTechShow! - Agroinform.hu
A rendezvény időpontja 2024. április 9-10., a helyszíne pedig Budapest, Millenáris B épület – Nagycsarnok
A rendezvény a látogatók számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni itt lehet.
A rendezvény honlapja: foodtechshow.info
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Zsebbenyúlós húsvét – mutatjuk, hogy mitől függ a sonka és a tojás ára

2023. február 28. 11:12
Van, akinek luxus lesz a sonka és a csokitojás.
 
Egyelőre lehetetlen megmondani, mennyivel fognak drágulni a húsvéti ünnepkör legfontosabb kellékei - tudta meg a penzcentrum.hu az általuk megkérdezett élelmiszeripari szakértőktől.
 
Néhány hét és újra ünnepelhetünk
A húsvét a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, amire mindenki a saját szokásai szerint készül. Előre látható, hogy az ünnepi finomságokat sem fogja kímélni a drágulás, várhatóan többe fog kerülni a húsvéti sonka, vagy a csokoládé is - pláne, hogy a magyar fogyasztók egyre jobban ragaszkodnak a minőségibb termékekhez. Pillanatnyilag az a kérdés, hogy mekkora áremelkedésre számíthatunk.

Gondoltad? A gyümölcsjoghurtok 80 százaléka külföldről érkezik. Egy magyar vállalat felveszi a kesztyűt

2023. május 10. 16:26
A Nádudvari körülbelül 30 millió liter tejet dolgoz fel évente.
 
Közel 35 százalékkal 16,7 milliárd forintra növelte az árbevételét tavaly a Nádudvari Élelmiszer Kft. A cég az idén több mint 18 milliárd forintos forgalomra számít, pár éven belül pedig 20 milliárd forintot is meghaladó árbevételt tervez. A tejtermékeket, húskészítményeket és fagyasztott élelmiszereket gyártó vállalat szerint az élelmiszerárak csökkenhetnek a következő időszakban. A Nádudvari célja, hogy hosszabb távon európai szinten is versenyképes élelmiszeripari vállalattá váljon, ennek érdekében folyamatos beruházásokkal fokozza a hatékonyságot.