Jótékonysági borárverést rendeznek a tarcali nagyharangért

2024. január 23. 15:43
A tarcali református templom nagyharangja már egy éve nem szól, mivel 2023. januárjában megrepedt. A helyi borászok úgy döntöttek, hogy jótékonysági eseményből teremtik elő a harang újra öntéséhez szükséges 25 millió forintot.
Február 3-án első alkalommal rendezik meg a Jótékonysági borárverést és farsangi bált a Andrássy Kúria és Spaban. Az árverési tételek között olyan bortörténeti ritkaságok is helyet kaptak, mint például egy 1975-ös tokaji hatputtonyos aszú.
Jótékonysági borárverést rendeznek a tarcali nagyharangért
Az árverési tételek között 1972-es ötputtonyos aszú is található - Fotó: Szabó Nikolett, Nikitaylorphoto
 
„A megnyugtató, kétszáz éve minden eseményről hírt adó harang öblös hangját már több mint egy éve kell nélkülöznünk. Úgy gondoljuk, a harangszó éppúgy hozzátartozik településünkhöz, mint az itt termő szőlő és bor, az ódon kőépületek és pincék, vagy az itt élő emberek.
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Ezek mindegyikéért készek vagyunk egyesületen belül összefogva erőfeszítéseket tenni, hogy Tarcal régi fényét megőrizzük, élő és élhető településsé tegyük" – mondta el a jótékonysági eseményt összefogó és menedzselő Keresztesné Pataky Orsolya.
Tarcali Református Egyházközség temploma - Képek, Leírás, Vélemények -  Szallas.hu programok
19. századi jelmezek, bortörténeti ritkaságok
A harang újraöntésének érdekében először rendezik meg a 2022-re újjászületett,  tarcali Andrássy Kúria és Spa új rendezvénytermében
Rendezvényhelyszín specialista - Andrássy Rezidencia Wine & Spa***** -  Egyedülálló rendezvényhelyszín Tokaj-Hegyalján.
a Jótékonysági borárverést és farsangi bált február 3-án. A bál témája a 19. század, így, bár nem kötelező, de lehet 19. századi jelmezben érkezni az eseményre. A legötletesebb jelmez díjazásban részesül majd. A finom falatokat a 2023-ban Michelin-ajánlott Bobajka biztosítja, a menüsoron olyan hívogató ételek is találhatóak, mint például a préselt malacfül kimchivel. Természetesen a vegetáriánusokra, illetve az ételintoleranciával élőkre is gondolnak.
A vacsorát élőzene teszi majd különlegessé, a Budapest Bárból is ismert Ökrös Károly, illetve ifj. Kállai Kiss Ernő, nívódíjas prímás előadását élvezhetik a jelenlévők. Berényi-Jerebák Ancsi és Berecz Ági tarcali cukrászok közös munkájának gyümölcse, a helyi alapanyagokból komponált Tarcal tortája is ezen az estén debütál.
 
Az est fénypontját a borárverés jelenti, ahol kalapács alá kerülnek a helyi borászok tételei, köztük számos, a piacon már régóta nem kapható különlegességgel.A teljesség igénye nélkül a tarcali bor-, aszú- illetve pezsgő válogatás mellett lehet majd licitálni 1999-es aszúeszenciára, 1972-es vagy 1975-ös aszú borokra, de egyéb, a helyi borászok nevével elmaradhatatlanul összefonódó borcsomagok is gazdára találnak majd.
Jótékonysági borárverést rendeznek a tarcali nagyharangért - Turizmus.com
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

GYSEV-részvényeket vehet a Strabagtól Lázár János minisztériuma

2023. december 14. 15:39
A 24.hu osztrák forrása alapján azt írja, hogy a magyar állam 10 millió eurós ajánlatot tett a Strabagnak a GYSEV-ben lévő 6,1 százalékos tulajdonrészéért.
 

Jubilál idén a Szarvasi Szilvanapok

2023. szeptember 04. 12:39
Szeptember 8. és 10. között rendezik meg a jubileumi, 25. Szarvasi Szilvanapokat a Békés vármegyei városban – közölték a szervezők az MTI-vel.