GYSEV-részvényeket vehet a Strabagtól Lázár János minisztériuma

2023. december 14. 15:39
A 24.hu osztrák forrása alapján azt írja, hogy a magyar állam 10 millió eurós ajánlatot tett a Strabagnak a GYSEV-ben lévő 6,1 százalékos tulajdonrészéért.
 
GYSEV-részvényeket vehet a Strabagtól Lázár János minisztériuma
November közepén derült ki, hogy a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium a Strabag GYSEV-részvényeinek kivásárlását tervezi. November 20-i meghallgatásán a miniszter azt mondta, a magyar állam lát fantáziát az osztrák állam tulajdonrészének megvételében is.
 
A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút 65,6%-a a magyar állam, 28,2%-a az osztrák állam, 6,1%-a pedig a Strabag tulajdonában van.
 
A minisztérium a 24.hu-nak nem reagált a most kiszivárgott vételi ajánlatra, ahogy arra sem, hogy ténylegesen tervezik-e az osztrák állam kivásárlását.
 
forrás: portfolio.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Újranyithat az érdi termálfürdő és szálloda

2023. február 20. 19:19
A 2015-ben bezárt Thermal Hotel Liget belső tereit az idei, a külsős vendégek által is látogatható fürdőrészleget és a szálloda külső területét a jövő évben újítaná fel a tulajdonos és a szakmai befektető.
A jó hírt Érd polgármestere, Csőzik László jelentette be közösségi oldalán. A bejegyzés szerint az önkormányzat kész együttműködni az épületet tulajdonló Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel és a szakmai befektetővel egyaránt, továbbá a meleg és a hideg vizet is szolgáltatná a működéshez. „Mindkét termálkút működőképes, vizük bőséges, ha kell, el tudják látni a fürdőt" – írta a polgármester.

Újra itt a Sípályák Éjszakája!

2023. március 01. 13:09
A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter negyedik alkalommal szervezi meg a Sípályák Éjszakáját. Eddig mindig Valentin napon, azaz február 14-én került megrendezésre az éjszakai program, de ez idén március 4-re tolódott.
Eplény, Mátraszentistván és a Normafa, ezek a helyszínek, ahol nagy kapacitással lehetséges a mesterséges behavazás. Ugyan az idei tél kétszer is jelentős meleghullámot hozott, azonban az elmúlt napok hidegebb időjárása lehetővé tette a meglévő hóréteg növelését, illetve újabb jelentősebb hómennyiség legyártását.