GYSEV-részvényeket vehet a Strabagtól Lázár János minisztériuma

2023. december 14. 15:39
A 24.hu osztrák forrása alapján azt írja, hogy a magyar állam 10 millió eurós ajánlatot tett a Strabagnak a GYSEV-ben lévő 6,1 százalékos tulajdonrészéért.
 
GYSEV-részvényeket vehet a Strabagtól Lázár János minisztériuma
November közepén derült ki, hogy a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium a Strabag GYSEV-részvényeinek kivásárlását tervezi. November 20-i meghallgatásán a miniszter azt mondta, a magyar állam lát fantáziát az osztrák állam tulajdonrészének megvételében is.
 
A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút 65,6%-a a magyar állam, 28,2%-a az osztrák állam, 6,1%-a pedig a Strabag tulajdonában van.
 
A minisztérium a 24.hu-nak nem reagált a most kiszivárgott vételi ajánlatra, ahogy arra sem, hogy ténylegesen tervezik-e az osztrák állam kivásárlását.
 
forrás: portfolio.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Új sípálya várja a síelőket a magyar-román határ mellett

2024. január 26. 15:27
Sípálya nyílt vasárnap, jan.21.-én az északnyugat romániai Szatmár megyében, a határ közelében lévő Lunaforráson. A pálya leginkább a közepes nehézségű lejtőket kedvelő, középhaladó és haladó síelőket várja.

A NASA kutatóját is kérdezhetjük a Bükki Csillagda új programsorozatán

2024. április 11. 17:34
Április 12-én az űrhajózás világnapját ünnepeljük. 1961-ben ezen a napon a Szovjetunióból Föld körüli pályára állították a világ első embert szállító űrhajóját, fedélzetén Jurij Gagarin repülő őrnaggyal.