Karácsony Gergely már lemehetett a megújított metróba, fényképeket küldött

2023. március 14. 12:10
A Nyugati tér az ország legforgalmasabb közösségi közlekedési csomópontja, aminek egyik legfontosabb elemét, a megújult és akadálymentesített metróállomást március 20-tól használhatják újra az utasok - írja Karácsony Gergely.
A főpolgármester fotókat közölt a megújított metróról. A közösségi oldalán azt írja: az állomást összesen hét mozgólépcső és egy ferde lift köti össze a felszínnel. A nagyobb, a tér felé vezető lejtaknában úgy tudták elhelyezni a ferde liftet, hogy ugyanúgy négy mozgólépcsőt építettek, mint eredetileg, 42 évvel ezelőtt. Amit oldalt látunk, az bizony az tartószerkezet szigetelése, amit az építészek az állomás arculatának részévé tettek.
Karácsony Gergely már lemehetett a megújított metróba, fényképeket küldött
Lent az eredeti színekre utaló, azokat újragondoló burkolatokkal, betonpadokkal és persze az eredeti, jellegzetes alakú oszlopokkal találkozunk. A vágányok mögött pedig sörösdobozokkal. Nem eldobálva persze, hanem alumíniumhabbá alakítva.
 
Az újdonságok közül kiemeli a a modern, vízköddel oltó rendszert vagy a szellőzést biztosító óriási ventilátorokat, amiknek a kisebb, de hétköznapi léptékben még mindig óriásinak számító testvéreit a mozgólépcső feletti, átlátható burkolat felett vehetik észre a figyelmes utasok.
 
forrás: infostart.hu

Kapcsolódó cikkek

Jó, ha időben tájékozódik, mert több vonalon nem járnak a vonatok

2023. augusztus 02. 15:15
Kedden sok vonalon a vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek és néhány szerelvény nem jutott el a végállomásra, mert menet közben meghibásodott.
 
A MÁV–Volán-csoport augusztus 1-től tíz regionális vasútvonalon szüntette meg a közlekedést, mert indoklásuk szerint a jármű- és az emberállomány sem elégséges. Az érintett útvonalakon pótlóbuszok veszik át a vonatok szerepét. A MÁV honlapján már elérhető a „közlekedési módváltásban” érintett vasútvonalak 08.01.-től érvényes menetrendje.

Rengeteg magyar tévhitben él az öröklés kapcsán: nem a végrendelet az egyetlen mód

2023. február 15. 12:38
Több módja is van annak, hogy jelentősebb vagyont hagyjon valaki egy általa kijelölt kedvezményezettre közvetlenül, nem csak a végrendelkezés. Ilyen módon az elhunyt megtakarításai nem is képezik a hagyaték részét, akár adó- és illetékmentes módon szállhatnak át az örökösre. A Pénzcentrum összegyűjtötte, milyen esetben lehetséges így örökölni, illetve örökül hagyni vagyont, melyben a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) szakértői segítettek.