Két tonna tápadomány talált gazdára a "Közös ügyünk az állatvédelem" Alapítvány civil állatvédőket támogató kampánya során

2023. május 24. 13:58
A "Közös ügyünk az állatvédelem" Alapítvány első, civil állatvédőket támogató kampányában 2 tonna tápadomány talált gazdára.
Az április 3-án indult és hétfőn lezárult kampány elsődleges célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a magyarországi civil állatvédő szervezetek fáradhatatlan és sokszor emberfeletti tevékenységére, amelyet kutyák, macskák és egyéb állatok mentése érdekében folytatnak - olvasható a közleményben.
Két tonna tápadomány talált gazdára a "Közös ügyünk az állatvédelem" Alapítvány civil állatvédőket támogató kampánya során
Felhívták a figyelmet arra, hogy amennyiben a személyi jövedelemadó 1 százalékát, vagy bármilyen egyéb adományt regisztrált, állatvédelmi tevékenységet végző civil szervezetnek adományoznak az adófizetők, szó szerint életeket menthetnek vele.
 
A tájékoztatás szerint a kampány része volt egy online nyereményjáték is, melyben a győztes által megjelölt szervezetnek 1 tonna, a második helyezett által megjelölt szervezetnek 500 kilogramm, a harmadik helyezett által megjelöltnek pedig 300 kilogramm tápadományt juttatott el a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány, de a legtöbb pozitív reakciót kapó videó támogatottja is kapott 200 kilogramm tápot.
A játékos feladat során egy maximum 8 másodperces videóval bárki pályázhatott. A kiírás feltételeinek eleget tevő videókat az alapítvány által összeállított, állatvédelmi és művész szakemberekből álló zsűri értékelte, melynek tagjai Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője; Gregor Bernadett Jászai Mari díjas színművész; Pintér Adrienn civil állatvédő, közgazdász; az alapítvány kuratóriumi tagjai; valamint Czigány Ildikó, Magyarország első női utasszállító pilótája voltak - írják.
 
A zsűri döntése alapján a nyertes videót Zsebesi-Lengyel Melinda készítette, az 1 tonna tápadományt a Lyukó Tappancsai Állatvédő Egyesület nyerte.
A második helyezett videót Kenyeres Erika készítette, a tápadományt a Mancs a Szívre Ifjúsági Centrum kapta meg. A harmadik helyezett videó Szentgyörgyi Máriáé volt, a 300 kilogramm tápadomány a Magyar Macskavédő Közhasznú Alapítványt illeti meg. A legnépszerűbb videót Benyus Attiláné készítette, a 200 kilogramm tápadományt a Szoboszlói Bársonytalpúak Menedéke nyerte.
 
A kampány szakmai támogatója az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja volt - áll a közleményben.
 
Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Jövőre is lehet külterületi utak fejlesztésére pályázni

2023. november 17. 15:35
A Vidékfejlesztési Program két felhívásának köszönhetően csaknem 2500 kilométer külterületi út újul meg, ami hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához - jelentette ki Nagy István agrárminiszter ma Bakonycsernyén.
 

Szénabálákat égettek a tüntető gazdák Hollandiában

2024. február 06. 15:28
A hétfőn gyújtott tüzeket még kedden is oltani kellett.
 
Gazdák torlaszoltak el több autópályát Hollandiában, a hétfőn későn este kezdődött megmozdulás résztvevői a szigorú környezetvédelmi előírásokat rögzítő európai zöld megállapodás és a holland termelők adminisztrációs terheit növelő hazai jogszabályok ellen tüntetnek – tájékoztatott a Dutch News című angol nyelvű holland hírportál kedden.