Kellemetlen hír a Balatonhoz készülőknek

2023. augusztus 07. 11:39
Habár a viharok lassan elvonulnak és a hét második felére 26-28 fokra melegszik a levegő, a tó vize egyelőre elég hűvös - és még sok idő kell a melegedéshez.
Kellemetlen hír a Balatonhoz készülőknek
Egyelőre lehűlőben van a Balaton vize. A mostani hidegfront nyomán a hétfői nap várható a leghűvösebbnek, a levegő legfeljebb mindössze 17 Celsius-fokig melegszik Siófoknál, éjszaka 13-ig hűl le. A tó vize ennek nyomán keddre 20 fokosra hűl, és hiába a fokozatos melegedés, napokig így is marad - derül ki az Időkép előrejelzéséből.
 
Hétvégére már 27-30 fokokat jósolnak, ekkor kezd felkúszni majd a Balaton vízhőmérséklete is, de a 23-24 fokos, kellemes siófoki vízhőmérsékletre a jelen állás szerint augusztus 15-16-odikáig várni kell.
 
Az Időkép napi előrejelzése Siófokra, levegő- és vízhőmérsékletekkel:
forrás: agrotrend.hu / Infostart

Kapcsolódó cikkek

Márciusban nyit az Ócsai Tájház

2023. március 03. 12:17
A téli szünet után március 3-tól megújult épületekkel, új bejárattal, szatócsbolttal, kiállításokkal és különleges élményeket nyújtó szegletekkel várja a látogatókat az Ócsai Tájház.
Az elmúlt másfél év során több épület is megújult, új külsőt kapott, megőrizve a vendégkapus házak emlékét is. Ezek mellett az Ócsai népviseleti babagyűjtemény is új házba költözött és egy pici újdonsággal is bővült. Az udvar számos pontja kényelmi kialakítást kapott, néhány épületrész - mint például a kamraszoba és nyárikonyha - visszakapta eredeti funkcióját.

A nyár sokat lendített a pálinka piacán

2023. augusztus 31. 15:51
Leveseket, mártásokat, desszerteket is ízesíthetünk vele. Ez pedig nem más, mint a pálinka, ami nem csak kísérőként, hanem egy menüsor bármelyik fogásában is használható. A kereslet növelése érdekében számos főzde a párlatkészítés mellett vendéglátással is foglalkozik: kóstolókat, vacsorákat szerveznek. Az egyre népszerűbb pálinkavacsorákon az ételek mellé nem csak borokat, hanem pálinkákat kínálnak a vendégeknek.