Kellemetlen hír a Balatonhoz készülőknek

2023. augusztus 07. 11:39
Habár a viharok lassan elvonulnak és a hét második felére 26-28 fokra melegszik a levegő, a tó vize egyelőre elég hűvös - és még sok idő kell a melegedéshez.
Kellemetlen hír a Balatonhoz készülőknek
Egyelőre lehűlőben van a Balaton vize. A mostani hidegfront nyomán a hétfői nap várható a leghűvösebbnek, a levegő legfeljebb mindössze 17 Celsius-fokig melegszik Siófoknál, éjszaka 13-ig hűl le. A tó vize ennek nyomán keddre 20 fokosra hűl, és hiába a fokozatos melegedés, napokig így is marad - derül ki az Időkép előrejelzéséből.
 
Hétvégére már 27-30 fokokat jósolnak, ekkor kezd felkúszni majd a Balaton vízhőmérséklete is, de a 23-24 fokos, kellemes siófoki vízhőmérsékletre a jelen állás szerint augusztus 15-16-odikáig várni kell.
 
Az Időkép napi előrejelzése Siófokra, levegő- és vízhőmérsékletekkel:
forrás: agrotrend.hu / Infostart

Kapcsolódó cikkek

A tatai Platán Gourmet nyerte el az Év étterme díjat

2023. május 24. 14:07
A tatai Platán Gourmet nyerte el a magyar gasztronómia egyik legrangosabb elismeréseként számon tartott Audi - Dining Guide Év étterme díjat a Budapesten megrendezett díjátadón.
 
Pesti István séf az elmúlt években bizonyította: nem feltétlenül kell ahhoz jelentős turistadesztináció, hogy egy gourmet felfogású étterem megtalálja a közönségét. A Platán formáció 2021-ben megnyílt egysége, a Platán Gourmet konyhája nagyon egyedi elképzeléseken alapuló gondolkodásmódot képvisel.

Megérkezett a Kossuth térhez az Aranyvonat

2023. augusztus 18. 13:36
Az egykor a Szent Jobbot hordozó vonat másolata idén is bejárható lesz.
 
Szent István halálának 900. évfordulóján, 1938-ban a magyar állam elindította az országban a gazdagon díszített Aranyvonatot, aminek célja az uralkodó mumifikálódott jobb keze – a Szent Jobb – az ország minden részére való eljuttatása volt.