Kellemetlen hír a Balatonhoz készülőknek

2023. augusztus 07. 11:39
Habár a viharok lassan elvonulnak és a hét második felére 26-28 fokra melegszik a levegő, a tó vize egyelőre elég hűvös - és még sok idő kell a melegedéshez.
Kellemetlen hír a Balatonhoz készülőknek
Egyelőre lehűlőben van a Balaton vize. A mostani hidegfront nyomán a hétfői nap várható a leghűvösebbnek, a levegő legfeljebb mindössze 17 Celsius-fokig melegszik Siófoknál, éjszaka 13-ig hűl le. A tó vize ennek nyomán keddre 20 fokosra hűl, és hiába a fokozatos melegedés, napokig így is marad - derül ki az Időkép előrejelzéséből.
 
Hétvégére már 27-30 fokokat jósolnak, ekkor kezd felkúszni majd a Balaton vízhőmérséklete is, de a 23-24 fokos, kellemes siófoki vízhőmérsékletre a jelen állás szerint augusztus 15-16-odikáig várni kell.
 
Az Időkép napi előrejelzése Siófokra, levegő- és vízhőmérsékletekkel:
forrás: agrotrend.hu / Infostart

Kapcsolódó cikkek

Új turisztikai attrakciókkal gazdagodott Bodrogkeresztúr

2023. február 03. 15:54
Több mint 1,6 milliárd forintot költöttek uniós forrásból Bodrogkeresztúr turisztikai attraktivitásának fejlesztésére. Tematikus borsétányt alakítottak ki a korábban elhanyagolt pincesorból, zenepavilont építettek, új kilátópont létesült, és megújult a település több utcájának burkolata.
 
Bodrogkeresztúr mindig kiemelkedő szerepet játszott a Tokaji Borvidék életében, évszázadokon keresztül a borvidék piaccal és vásárjoggal rendelkező mezővárosa volt. A Tokaji Történelmi Borvidék 27 települését 2002-ben az UNESCO felvette a világörökségek listájára kultúrtáj kategóriában. A most megvalósuló projekt célja Bodrogkeresztúr meglévő attrakcióinak fejlesztése, a borvidék, illetve a térség turisztikai fellendítése, vonzerejének növelése volt.
 

Most féláron lehet így lejutni a Balatonhoz: egy évben csak egyszer van ilyen, kár kihagyni

2023. július 20. 13:03
Július 22-én szombaton 41. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást, az eseményhez kapcsolódóan 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezménnyel lehet utazni Révfülöp állomásra, illetve onnan vissza. A kedvezmény az Ötpróba sorozat része, a felhasználás feltételei szerint a helyszínen bélyegeztetni kell a jegyeket.