Kerékpárutak felújítása a Parkerdőnél

2021. április 06. 08:22
Mintegy 60 kilométer kerékpárút felújításának a tervezésére írt ki közbeszerzést a Pilisi Parkerdő Zrt.
Kerékpárutak felújítása a Parkerdőnél

A nyílt, gyorsított közbeszerzési felhívást az ajánlatkérő Pilisi Parkerdő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A gyorsítást az indokolja, hogy még idén ki kell írni a kivitelezési tendereket is.

 

A kormány tavaly októberben hozott határozatot a Tisza-tavi, továbbá erdei kerékpárutak, parkolók, továbbá a nagyvillámi sípálya beruházásairól. Ezekre összesen 6 milliárd forint áll rendelkezésre. A határozatban szerepelt  az "Erdei kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatásfejlesztés a Pilis-Visegrádi-hegység, valamint a Budai-hegység területén" elnevezésű projekt is, ennek a tervezését tartalmazza a mostani felhívás.

 

A parkerdőben mintegy 60 kilométernyi aszfaltozott és néhány kilométer földutat kell felújítani, bele értve a vízelvezetést (árokásást), továbbá 14 hidat és 9 kerékpárosbarát, de az erdészeti használati igényeket is figyelembe vevő sorompót is.

 

A tervezési idő 150 nap.

 

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt két lezárt üzleti évben út tervezéséből legalább nettó 20 millió forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő április 9. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel az ár és a minőség is.

 forrás: www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

FAO: Legyenek vízközpontúak a világ erdei

2021. szeptember 13. 08:22
A Víz Világnapja alkalmából 2021. augusztus 25-én a FAO, a IUFRO, az EB Közös Kutató Központja és az Egyesült Államok Erdészeti Szolgálata közös iránymutatást tettek közzé arról, hogy az erdő és a fák elemi szerepet játszanak a világ növekvő vízigényének kielégítésében és a vizes élőhelyek ökoszisztéma szolgáltatásainak elérésében.

Üdvözöllek az erdőmben!

2021. március 22. 09:02
Március 21. az Erdők Világnapja. Ebből az alkalomból a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara valamennyi erdőtulajdonos, erdőgazdálkodó, erdész és erdészeti vállalkozás tagja nevében szeretettel köszöntjük / köszöntünk az erdőnkben*!