Kerékpárutak felújítása a Parkerdőnél

2021. április 06. 08:22
Mintegy 60 kilométer kerékpárút felújításának a tervezésére írt ki közbeszerzést a Pilisi Parkerdő Zrt.
Kerékpárutak felújítása a Parkerdőnél

A nyílt, gyorsított közbeszerzési felhívást az ajánlatkérő Pilisi Parkerdő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A gyorsítást az indokolja, hogy még idén ki kell írni a kivitelezési tendereket is.

 

A kormány tavaly októberben hozott határozatot a Tisza-tavi, továbbá erdei kerékpárutak, parkolók, továbbá a nagyvillámi sípálya beruházásairól. Ezekre összesen 6 milliárd forint áll rendelkezésre. A határozatban szerepelt  az "Erdei kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatásfejlesztés a Pilis-Visegrádi-hegység, valamint a Budai-hegység területén" elnevezésű projekt is, ennek a tervezését tartalmazza a mostani felhívás.

 

A parkerdőben mintegy 60 kilométernyi aszfaltozott és néhány kilométer földutat kell felújítani, bele értve a vízelvezetést (árokásást), továbbá 14 hidat és 9 kerékpárosbarát, de az erdészeti használati igényeket is figyelembe vevő sorompót is.

 

A tervezési idő 150 nap.

 

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt két lezárt üzleti évben út tervezéséből legalább nettó 20 millió forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő április 9. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel az ár és a minőség is.

 forrás: www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

A fákat nem a mának ültetjük

2019. november 11. 08:59
Az agrártárca egyik válasza az éghajlatváltozásra a faültetés – jelentette ki Nagy István agrárminiszter pénteken Mosonmagyaróváron, az Országfásítási Program faültetésén.

Beszámoló a Faipari Ágazati Készségtanács munkájáról

2021. február 16. 08:11
Ahogy már korábban hírt adtunk róla 2020 áprilisa óta önálló Ágazati Készség Tanácsa (ÁKT) van a Fa- és Bútoriparnak. Az ÁKT-k képviselik az egyes gazdasági ágazatok azon javaslatait, melyek a szakképzés tartalmi szerkezetének folyamatos fejlesztését és korszerűsítését, valamint a munkaerőpiaci igények és a képzési kínálat összehangolását szolgálják.