Két új Hello Wood sziklában szállhatunk meg a Balaton-felvidéken

2024. április 16. 17:45
A Hello Wood Resorts a Balaton-felvidék egyik legszebb környékét választotta, hogy első, saját kezűleg üzemeltetett szálláshelyét megnyissa vendégei előtt. Most két új, tágasabb, a korábbi elrendezést izgalmas csavarral színesítő faházzal bővült a Kapolcsi Sziklák.
Két új Hello Wood sziklában szállhatunk meg a Balaton-felvidéken
A Balaton-felvidék kapolcsi térsége az utóbbi évtizedben számtalan kulturális megmozdulásnak adott otthont. Így érthető módon az egyedi kabinházairól és alkotó fesztiváljáról is ismert Hello Wood építésziroda is régóta tevékenykedik már itt.
 
A régió szinte az alapítás óta kiemelt helyet foglalt el a cég életében, hiszen az iroda oktatási programjait és fesztiváljait is itt tartották. Először 2011-ben szerveztek építőtábort itt, de tavaly is sokat tevékenykedett a környéken a cég, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kapcsán. A környéken az évek során elkészült Hello Wood installációkat végig is járhatjuk, ezzel pedig egy extra programmal egészíthetjük ki kirándulásunkat.
kapolcsisziklak
Az eredetileg elkészült hat egyedi kabin most a két új társsal bővült - Fotó: Hello Wood
 
A Hello Wood Resorts megteremtésével a cég az organikusan felépített jelenlétét kívánta erősíteni a térségben. “Tervezési és kivitelezési munkánkat emberközpontú szemlélet jellemzi, amit az üzemeltetés kapcsán is előtérbe helyezünk. A Kapolcsi Sziklák faházainak tervezésekor az volt a főcélunk, hogy olyan kabinokat hozzunk létre, amelyek teljesen beleolvadnak a természetbe. Házainkat a sziklák formái ihlették, így az itt tartózkodás alatt még inkább összhangba kerülhetnek a természettel a vendégeink" - mondták.
Hype&Hyper
A szálláshely a Vigántpetend melletti Csóromföldén épült fel, figyelembe véve a természeti értékeket. A kabinok kapcsolatot teremtenek a természetes és az épített környezet között. Az eredetileg elkészült hat egyedi kabin most a cég ingatlanfejlesztési projektjének keretében két új, tágasabb, a korábbi elrendezést izgalmas csavarral színesítő társsal bővült.
kapolcsisziklak
A belső terek tágasabbak és tükrözve a külső sötét borítást, az enteriőrt is a sötét színek és az üvegfelületek jellemzik - Fotó: Hello Wood
 
Az infraszaunával és pezsgőfürdővel felszerelt, minden vendég számára privát wellnessélményt kínáló Sziklák eddig sem voltak mindennapiak – erről árulkodik a 11 nemzetközi design díj is, amit magukénak tudhatnak – de a Szikla Grand kabinok további extrákkal növelik a vendégelégedettség élményét.
 
Az új konstrukció mentén épült kabinok első ránézésre is grandiózusak társaikhoz mérten. Ez annak köszönhető, hogy a két Grand Szikla főépületének meghosszabbításaként mindkettő mellé épült egy wellnes pavilon. Így a privát jakuzzit most egy még természetközelibb megoldásban élvezhetik a vendégek. A prémium életérzés jegyében a kabinok külső borítása sötétebb, szinte fekete, amit egyedül egy nagyobb, összefüggő üvegfelület tör meg, ami a páratlan panorámát biztosítja. A belső terek tágasabbak és tükrözve a külső borítást, az interiőrt is a sötét színek és az üvegfelületek jellemzik.
kapolcsisziklak
Az infraszaunával és pezsgőfürdővel felszerelt sziklák privát wellnessélményt kínálnak a vendégeknek - Fotó: Hello Wood
 
A Hello Wood Resorts nem titkolt célja, hogy növelje a környék egész éves látogatottságát és a belföldi turizmus szervezésében szerves szerepet vállaljon. "Archipreneur" cégként azonban a hosszútávú terveik ennél is strukturáltabbak: a regionális terjeszkedés mellett Közép-Európa felé szeretnének nyitni.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Szegeden meséli el nem mindennapi sztoriját száz különleges Mercedes

2024. április 15. 17:14
Az elmúlt 60 év mintegy 100 legendás Mercedes-Benz klasszikusát mutatja be Szegeden, április 20-21-én a Classic Car Show & Expo, amelyen igazi ritkaságok, szebbnél szebb autócsodák, híres emberek egykori autói sorakoznak fel.

A jövő év elejére megújul a veszprémi Ruttner-ház

2022. november 28. 12:51
Diákszálló, kávézó és a leendő börtönmúzeum fogadóközpontja kap majd helyet az egykor vas- és fűszerkereskedésként működő veszprémi Ruttner-házban. Az épületet az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program támogatásával újítják fel.
 
Markovits Alíz, a Veszprém 2023 Zrt. vezérigazgatója november 18.-i veszprémi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a nagy múltú, egykor iparosok által lakott ház 1,3 milliárd forintból újul meg.