Két új tanösvényen sétálhatunk szívünk egészségéért

2024. január 15. 16:53
A Bakonyerdő és a Mecsekerdő is hozzájárult egy-egy kardiotanösvény létesítéséhez, amelynek az ötletgazdája a Budapesti Szent Ferenc Kórház.
Két új tanösvényen sétálhatunk szívünk egészségéért
A szív jelzéssel ellátott tanösvényeket elsősorban szív- és érrendszeri betegséggel és magasvérnyomás-betegséggel élők, valamint cukorbetegek számára hozták létre. Látogatásuk az egészséges résztvevők számára is ajánlott, betegségmegelőző céllal – írja az Agrárminisztérium Facebook oldala.
 
Az állami erdők kiemelt szerepet töltenek be az egészség védelmében - írják. A program során megismerhető alapvető egészségügyi mutatók között van a pulzusmérés, a szív terhelhetőségének megállapítása, melyekben kikölcsönözhető eszközök is segítenek.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Készül a Vidéki turizmus 2023-2024 katalógus

2023. augusztus 25. 15:26
A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) által kiadott katalógus célja, hogy 2023-2024-ben a vidéki, falusi szálláshelyekre irányítsa az utazók figyelmét. A szálláshelyeken túl programszolgáltatók és termelők is helyet kapnak a kiadványban.

Huszáros nap a Skanzenben

2023. március 08. 13:29
Március 15-én ismét ünnepi programmal várja látogatóit a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Huszártábor, lovas díszbemutatók és verbuválás színesíti a programot az 1848-as forradalom ünnepén.
 
A Hagyaték Lovas Egyesület huszárai népesítik be a múzeum területét ezen a napon, akik ügyességi játékokkal, bemutatókkal, huszárkiképzéssel hozzák közel a huszárok mindennapjait, és mutatják be katonai képességeit, viseletét, fegyvereit.