Kezdődik az új támogatási rendszerhez kapcsolódó rendeletek társadalmi egyeztetése

2023. április 04. 14:04
Az ellenőrzésekért felelős intézményrendszert mutatjuk.
 
Az új 2023-2027-es programozási időszakban a feltételesség jelenti azt a követelményrendszert, amelynek a terület- és állatlétszám alapú intézkedések igénybevétele során meg kell felelnie a támogatást igénybe vevő kedvezményezetteknek.
 
Kezdődik az új támogatási rendszerhez kapcsolódó rendeletek társadalmi egyeztetése
Ezen előírásoknak való megfelelést ellenőrzi az adott követelmény szempontjából hatáskörrel rendelkező hatóság, amelynek előírásonkénti kijelölését tartalmazza a most megjelent kormányrendelet tervezete. Emellett az illetékes hatóság feladatellátására és a Nemzeti Kifizető Ügynökség által átruházandó feladatok körében tartalmaz pontosításokat a rendelettervezet.
 
A kormany.hu-ra felkerült rendelettervezet szövege ITT érhető el. A Közös Agrárpolitika végrehajtásának szervezetéről és intézményeiről szóló kormányrendeletek módosításáról szóló rendelet véleményezhető 2023. április 11-ig a tarsadalmiegyeztetes@am.gov.hu címen.
 
A rendelet I. mellékletéből megismerhető a jogszabályban foglalt gazdálkodási követelményeket (JFGK) ellenőrző szervek és döntéshozó szervek kijelölésével kapcsolatos információ.
 
Ezek szerint a Nemzeti Kifizető Ügynökség, a növény- és talajvédelmi hatáskörében eljáró vármegyei kormányhivatal, elsőfokú vízvédelmi hatósági hatáskörben a fővárosi és vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság, az élelmiszerláncbiztonsági és állategészségügyi hatáskörében eljáró járási hivatal lesznek az ellenőrzésért felelős szervek.
 
A Nemzeti Kifizető Ügynökség és a Nemzeti Irányító Hatóság működéséről a 601/2022. (XII. 28.) Korm. rendelet tartalmaz bővebb információt: https://njt.hu/jogszabaly/2022-601-20-22
 
A rendeletek társadalmi egyeztetésével, az új támogatási rendszer egyes elemeinek részletszabályaival kapcsolatos minden információ folyamatosan elérhető a kap.mnvh.eu oldalon: https://kap.mnvh.eu/
 
forrás: agroinform.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Winelabel.hu: a digitális tápérték-jelölési rendszer

2024. március 27. 15:00
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) együttműködésben az Agrárminisztériummal és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) egy uniós előírással összhangban április 1-jén digitális tápértékjelölési rendszert indít a borászati termékekre - jelentette be Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára sajtótájékoztatón kedden, Budapesten.

Új turistaházat adtak át Vas megyében

2023. január 13. 13:32
8 szobás, 16 férőhelyes, megújuló energiát is használó szálláshellyel gyarapodott a Farkas-erdő közepén található Káld-Hidegkúti Ökoturisztikai Központ.
 
Az állami erdőkben több mint 11 ezer kilométernyi jelzett turistaút-hálózatot használhatnak a kirándulók. Emellett mintegy 1200 kilométer kerékpározásra és csaknem 400 kilométer lovaglásra kijelölt erdei út várja az érdeklődőket – idézi az Agrárminisztérium (AM) közleményét az MTI.