KIEMELKEDŐ TURISZTIKAI TELJESÍTMÉNYEKET DÍJAZTAK

2022. augusztus 04. 13:30
A 24 éves Az Utazó magazin 16 éve hirdeti meg olvasóinak szavazását, amelynek eredményként az olvasók és a turisztikai szakma, a szavazásban résztvevő képviselői, mindig az előző esztendő legjobb turisztikai szolgáltatóinak teljesítményét ismerik el. Az ünnepélyes díjátadón Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Bődi Ivett a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese is részt vett.
KIEMELKEDŐ TURISZTIKAI TELJESÍTMÉNYEKET DÍJAZTAK

Az eseményen Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár elmondta: „Nagy öröm, hogy Az Utazó magazin az elmúlt években a külhoni magyar turisztikai szolgáltatókra is kiterjesztette a versenyt. Fontos, hogy az egységes Kárpát-medencében való gondolkodás az élet egyre több területén megjelenjen. Ilyen terület a turizmus is. A Nemzetpolitikai Államtitkárság 2016 óta támogatja a külhoni magyar vállalkozókat, köztük számos turisztikai szolgáltatót. A felméréseink azt mutatják, hogy a külhoni magyar vállalkozások 92 százalékban magyar embereket foglalkoztatnak, így ha őket támogatjuk, azzal magyar családok sokaságát segítjük. Külön elismerés illeti azokat a kárpátaljai éttermeket és szálláshelyeket, amelyek az orosz-ukrán háború kitörése óta részt vesznek a belső-ukrajnai menekültek ellátásában és elszállásolásában. Fontos, hogy a külhoni magyarság tudja: a jelenlegi válságos helyzetben is számíthatnak a magyar kormány támogatására.

 

Bődi Ivett a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese kifejtette: „A turisztikai szektorban az adatvezérelt ágazatirányítás révén döntéseket ma már nem intuíciók, hanem konkrét adatok alapján hozunk. Ezért is kiemelten fontos, hogy az adatszolgáltatók körét bővítsük a vendéglátó üzletekkel és a turisztikai attrakciókkal, a teljes turisztikai szektor valós teljesítményének megismerése érdekében. A szálláshelyminősítő rendszer bevezetésével az eddigi szubjektív véleményeket objektív szempontrendszer váltja fel, ami erősíti az átláthatóságot és tiszta versenyhelyzetet teremt, továbbá biztosítja, hogy a vendégek valamennyi szálláshelyen megbízható minőséget kapjanak. A mai napon a szolgáltatók teljesítményét ismerjük el, ugyanakkor az elmúlt év legjobb szakmai teljesítménye, hogy a turisztikai szakma ma együtt ünnepelhet, és az új kihívások dacára is egyre jobban és egyre többet teljesít. Mindez azt mutatja, hogy a turizmus érdekében tett erőfeszítéseink sikeresek voltak.”

Az Utazó magazin szavazásán, a 2021-es év teljesítménye alapján, a következő szolgáltatók bizonyultak a legjobbnak a kategóriájukban: Az év családbarát szállodája: Kolping Hotel Spa & Family Resort, Az év állatbarát szállodája: Dráva Hotel Thermal Resort, Az év felnőttbarát szállodája: Duna Relax & Event Hotel, Az év wellness szállodája: Hotel Golden Lake Resort, Az év gyógyszállodája: Hotel Karos Spa, Az év üzleti szállodája: Corinthia Hotel Budapest, Az év városi szállodája: Hotel Budapest, Az év turisztikai üzemeltetője: Eventrend Group, Az év turisztikai szervezete: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft., Az év turisztikai szakembere: Géher Zoltán, Az év turisztikai városa: Szeged, Az év légitársasága: Wizzair, Az év utazási irodája: (Z)seppelin Utazási Iroda, Az év fürdője: Hungarospa Hajdúszoboszló, Az év víziparkja: Aquaworld, Az év fővárosi étterme: És, Az év szállodai étterme: LÁNG Bistro & Grill (Hilton Budapest), Az év vidéki étterme: Kistücsök, Az év határon túli területekre utaztató irodája: Kárpáteurópa Utazási Iroda, Az év erdélyi magyar szálláshelye: Gyimesi Skanzen Panzió (Boros-Pataka), Az év erdélyi magyar étterme: Pethő Étterem (Székelyudvarhely), Az év felvidéki magyar szálláshelye: Kék hal étterem és panzió (Helemba), Az év felvidéki magyar étterme: St. Petrus Vini ( Komáromszentpéter), Az év vajdasági magyar szálláshelye: Vila Elizabet (Palics), Az év vajdasági magyar étterme: Hedera Étterem (Hajdújárás), Az év muravidéki magyar szálláshelye: Panonska Vas (Alsómarác), Az év muravidéki magyar étterme: Pri Lujzi (Dobronak), Az év horvátországi magyar szálláshelye: Piros-Étterem Piros Csizma (Csúza), Az év horvátországi magyar étterme: Restoran Citadella (Várdaróc). A kárpátaljai magyar intézmények, éttermek és szálláshelyek az ukrajnai háborús menekültek ellátásában való aktív részvételért és példás helytállásért kaptak elismerést.

https://figyelo.hu/hirek/kiemelkedo-turisztikai-teljesitmenyeket-dijaztak-175753/

 

Kapcsolódó cikkek

Végre egy jó hír: fél év haladék a hazai turisztikai szolgáltatóknak és vendéglátóhelyeknek

2022. június 07. 09:37
Egy péntek délután a parlamentnek benyújtott, alapvetően a védelmi és biztonsági tevékenységek összehangolásáról és az Alaptörvény háborús veszélyhelyzettel kapcsolatos módosítása nyomán a Magyar Honvédség működését, jogosítványait és kötelezettségeit, továbbá az Orbán Viktor miniszterelnöké mellett a miniszteri biztosok, kormánybiztosok, közigazgatási államtitkárok fizetésemelését szabályozó salátatörvénybe rejtett, mindössze négysoros paragrafus segíti a járvány miatt eléggé megtépázott turisztikai szektornak a jogalkotó. 

MEGNYÍLIK A WHITE RAVEN SKYBAR & LOUNGE A BUDAI VÁRBAN

2022. augusztus 04. 13:26
A Hilton tetejéről elénk táruló város látványa olyan élményt kínál, amit nehéz felülmúlni.