Egyre drágábbak lesznek a hosszú hétvégék a hazai wellness szállodákban

2022. augusztus 16. 11:28
Drágábbak lesznek a hosszú hétvégék a hazai welness szállodákban már szeptembertől. Az áremelkedések oka, hogy elszálltak a rezsiárak és megemelkedtek a munkabérek. Akik azonban időben foglalnak, kedvezményt kaphatnak, úgy tűnik tehát, hogy nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a döntést. Az ATV Híradó riportja.
Egyre drágábbak lesznek a hosszú hétvégék a hazai wellness szállodákban

Drágább lesz szeptembertől szállodákban egy hosszú hétvége, azonban drasztikus emelésre most még nem kell számítani. Hévízen például az egyik szállodában akkor adnak jelentős kedvezményt, ha minél korábban lefoglalják a vendégek a szobáikat. Egyes szállodák már a nyáron árat emeltek, de további drágulásra is számítani kell még ebben az évben. 

A szakember szerint nagy a baj, mivel már most hatalmas esést látnak a foglalásokban az  év hátralevő részében. Flesch Tamás, Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnök úgy látja: „a mostani inflációs hatások csökkenteni fogják a foglalásokat, már 10-20 % csökkenés is hatalmas hatással van a gazdálkodásra azon kívűl a villamos áram 4-szer és a gázár 6-szoros emelkedését képtelenek a szállodák kigazdálkodni, így most nagyon komoly problémával nézünk most szembe.”

A szakember szerint a jövő évben biztosan számítani kell még egy újabb és nagyobb drágulásra a hazai szállodákban.

https://www.atv.hu/belfold/20220812/egyre-dragabbak-lesznek-a-hosszu-hetvegek-a-hazai-wellness-szallodakban

Kapcsolódó cikkek

Több száz programlehetőség Budapesten a Szent István Napon

2022. augusztus 11. 13:29
Családi és gyermekprogramokkal, könnyű- és komolyzenei koncertekkel, valamint hagyományos magyar ízekkel várják a látogatókat az államalapítás ünnepén, a Szent István Nap rendezvényein augusztus 18–21. között.

Ezért érdemes helyiként is kipróbálni a budapesti luxushoteleket

2022. augusztus 11. 13:42
Az elmúlt években számos luxushotel-láncolat vetette meg a lábát Budapesten, ezzel pedig elszállt minden esélye a szomszédos országok fővárosainak, hogy a régióban konkuráljanak velünk. Egyedül Bécs járt eddig előttünk itt a közelben, de jelenleg olybá tűnik, a császárvárost is szép komótosan lehagyjuk, ha a nagy brandekről van szó. Az alábbiakban azokat a szolgáltatásokat villantjuk fel, amelyeket akár helyi lakosként is érdemes legalább egyszer kipróbálni náluk.