Egyre drágábbak lesznek a hosszú hétvégék a hazai wellness szállodákban

2022. augusztus 16. 11:28
Drágábbak lesznek a hosszú hétvégék a hazai welness szállodákban már szeptembertől. Az áremelkedések oka, hogy elszálltak a rezsiárak és megemelkedtek a munkabérek. Akik azonban időben foglalnak, kedvezményt kaphatnak, úgy tűnik tehát, hogy nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a döntést. Az ATV Híradó riportja.
Egyre drágábbak lesznek a hosszú hétvégék a hazai wellness szállodákban

Drágább lesz szeptembertől szállodákban egy hosszú hétvége, azonban drasztikus emelésre most még nem kell számítani. Hévízen például az egyik szállodában akkor adnak jelentős kedvezményt, ha minél korábban lefoglalják a vendégek a szobáikat. Egyes szállodák már a nyáron árat emeltek, de további drágulásra is számítani kell még ebben az évben. 

A szakember szerint nagy a baj, mivel már most hatalmas esést látnak a foglalásokban az  év hátralevő részében. Flesch Tamás, Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnök úgy látja: „a mostani inflációs hatások csökkenteni fogják a foglalásokat, már 10-20 % csökkenés is hatalmas hatással van a gazdálkodásra azon kívűl a villamos áram 4-szer és a gázár 6-szoros emelkedését képtelenek a szállodák kigazdálkodni, így most nagyon komoly problémával nézünk most szembe.”

A szakember szerint a jövő évben biztosan számítani kell még egy újabb és nagyobb drágulásra a hazai szállodákban.

https://www.atv.hu/belfold/20220812/egyre-dragabbak-lesznek-a-hosszu-hetvegek-a-hazai-wellness-szallodakban

Kapcsolódó cikkek

Elriasztja a vendégeket a drámaian apadó Velencei-tó

2022. július 29. 09:27
Csütörtök délutánra a valaha mért legalacsonyabb szintre csökkent hazánk második legnagyobb tavának vízállása. A drámain apadó Velencei-tóban már hetek óta akadozik a sétahajó-közlekedés, és egyre kevesebb a kemping- és strandvendég.

Így szervezték át a Magyar Turisztikai Ügynökség irányítását

2022. augusztus 03. 09:07
Szakmai találkozóra hívta a turizmus-vendéglátás ágazat érdekképviseleteinek vezetőit és a kiemelt partnereit a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy bemutassa a társaság új szervezeti struktúráját és vezérigazgatóját.