Egyre drágábbak lesznek a hosszú hétvégék a hazai wellness szállodákban

2022. augusztus 16. 11:28
Drágábbak lesznek a hosszú hétvégék a hazai welness szállodákban már szeptembertől. Az áremelkedések oka, hogy elszálltak a rezsiárak és megemelkedtek a munkabérek. Akik azonban időben foglalnak, kedvezményt kaphatnak, úgy tűnik tehát, hogy nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a döntést. Az ATV Híradó riportja.
Egyre drágábbak lesznek a hosszú hétvégék a hazai wellness szállodákban

Drágább lesz szeptembertől szállodákban egy hosszú hétvége, azonban drasztikus emelésre most még nem kell számítani. Hévízen például az egyik szállodában akkor adnak jelentős kedvezményt, ha minél korábban lefoglalják a vendégek a szobáikat. Egyes szállodák már a nyáron árat emeltek, de további drágulásra is számítani kell még ebben az évben. 

A szakember szerint nagy a baj, mivel már most hatalmas esést látnak a foglalásokban az  év hátralevő részében. Flesch Tamás, Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnök úgy látja: „a mostani inflációs hatások csökkenteni fogják a foglalásokat, már 10-20 % csökkenés is hatalmas hatással van a gazdálkodásra azon kívűl a villamos áram 4-szer és a gázár 6-szoros emelkedését képtelenek a szállodák kigazdálkodni, így most nagyon komoly problémával nézünk most szembe.”

A szakember szerint a jövő évben biztosan számítani kell még egy újabb és nagyobb drágulásra a hazai szállodákban.

https://www.atv.hu/belfold/20220812/egyre-dragabbak-lesznek-a-hosszu-hetvegek-a-hazai-wellness-szallodakban

Kapcsolódó cikkek

Másfélszeresére nőtt a vendégéjszakák száma júniusban

2022. augusztus 10. 07:59
A vendégéjszakák száma összességében több mint másfélszeresére nőtt idén júniusban az előző évhez képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Két hónapja romlik a turisztikai cégek helyzete

2022. augusztus 05. 10:23
A Turizmus Konjunktúra Index júliusban mínusz 3 ponton áll (–100 és +100 közötti skálán értelmezve), ez azt jelenti, hogy az ágazat szereplői immár a stagnálásnál kissé rosszabb helyzetet érzékelnek.