Kihirdették 2018 legjobb magyar természetfotóit

2018. november 09. 08:21
A döntős képeket november 8. és január 21. között a Magyar Természettudományi Múzeumban tekintheti meg a közönség.
Kihirdették 2018 legjobb magyar természetfotóit

Potyó Imre nyerte a Lenergy – Az év természetfotósa 2018 pályázatot – hangzott el a pályázat eredményhirdető sajtótájékoztatóján kedden Budapesten. Az év természetfotója címet Nagy Bertold: Délutáni pihenő című, különleges technikával készült felvétele kapta, az év ifjú természetfotósának Füssi-Nagy Regőt választotta a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége hétfős szakmai zsűrije.

A 26. alkalommal meghirdetett pályázaton a zsűri összesen 14 kategóriában közel 300 fotós rekordszámú, több mint négyezer képéből válogatott, az utolsó fordulóban 125 mű versenyzett a díjakért

– mondta el Fáth Péter, a szervezet elnöke.

A döntős képeket november 8. és január 21. között a Magyar Természettudományi Múzeumban tekintheti meg a közönség. A felvételekből egy kétnyelvű, magyar-angol album is megjelent az Alexandra Kiadó gondozásában Az év természetfotói – Magyarország 2018 címmel.

Budapest, 2018. november 6.
A Lenergy - Az év természetfotósa 2018 pályázat anyagából rendezett kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban 2018. november 6-án, a megnyitó napján.
MTI/Mohai BalázsA Lenergy – Az év természetfotósa 2018 pályázat anyagából rendezett kiállítás egy részlete a Magyar Természettudományi Múzeumban – Fotó: MTI/Mohai Balázs

A pályázat névadója, a Lenergy Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Gaál Péter kiemelte:

az év természetfotósa pályázat minden évben a magyar természetvédelem ünnepe.

Idén a pályázat egyik fő támogatója a Nemzeti Közművek (NKM) Áramszolgáltató Kft. volt. A sajtótájékoztatón Tóth József ügyvezető igazgató elmondta: a vállalat eddig több ezer kilométer szabadvezetéket épített át madárbaráttá, emellett egy több mint 500 millió forintos projekt részeként 40 kilométer szabadvezetéket helyeznek földkábelbe a kiskunsági túzokok védelmében.

A díjátadót és a kiállítás megnyitóját a sajtótájékoztató után kedden este rendezték a Magyar Természettudományi Múzeumban, írta az MTI.

Kiemelt kép: Az év természetfotója 2018 – Nagy Bertold: Délutáni pihenő

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Budapesttől Nepálig sztrájkolnak a diákok a Föld megmentéséért

2019. március 18. 08:14
„Mi értelme van tanulni egy jövőért, amit a klímaváltozás akár teljesen elpusztíthat?”

Európa őshonos erdőinek jelentős része már odaveszett

2019. március 06. 10:12
Európa őshonos erdőségeinek a legnagyobb részét már elpusztította a mértéktelen fakitermelés.