Kihirdették Magyarország legszebb birtokát

2019. szeptember 02. 09:23
A Magyarország Legszebb Birtoka 2019 nagyszabású díjkiosztó gálaestjét augusztus 31-én tartották Siófokon a Hotel Azúrban.

AGROTREND csoport kiemelt céljának tartja a mezőgazdaság értékes szereplőinek kiemelését, a mezőgazdaság jelentőségének hangsúlyozását, a gazdászélet szépségeinek megismertetését. Ezt a célt szolgálja a harmadik alkalommal kiírt nagydíj, a Magyarország Legszebb Birtoka 2019 is, melynek nagyszabású díjkiosztó gálaestjét augusztus 31-én tartották Siófokon a Hotel Azúrban.

Az esemény kezdetén Jakab István úr, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, a Magyarország Legszebb Birtoka díj fővédnöke videóüzenetben köszöntötte a megjelenteket.

A Fővédnök meggyőződése szerint minden olyan kezdeményezés támogatást érdemel, amely felhívja a figyelmet a mezőgazdasági tevékenység jelentőségére, fontosságára, a vidéken végzett munka eredményeire.

Dr. Nagy István miniszter úr, az agrártárca vezetője, Az Év Agrárembere kitüntető díj fővédnöke kifejtette: a magyar gazdálkodók nélkülözhetetlen munkáját nem elég megbecsülnünk, meg is kell mutatnunk a társadalom egészének! Ebben segít a Magyarország Legszebb Birtoka díj, mely immár hagyománnyá nőtte ki magát.

Ez a kitüntetés felhívja az ország figyelmét a kitüntetettekre, méltó helyre emeli az agrárium rangját, miközben új lehetőségeket nyit meg előttük, hogy még többen megismerhessék őket, hiszen példaképekre, motiváló mintákra mindenkinek szüksége van.

Bertrand Woirhaye úr, a főtámogató Groupama Biztosító vezérigazgatója filozófiája szerint kötelességük az ilyen jellegű események támogatása, amelyet büszkén vállalnak.

A Groupama Biztosító küldetésének tartja, hogy tegyen a mezőgazdaság biztonságáért, ezért tudták, hogy idén is főtámogatóként kell részt venniük abban a nemes versengésben, amely immár harmadszor indult útjára.

Prof. dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója, az Év Agrárembere kitüntető díj védnöke és zsűrijének elnöke köszöntőjében elmondta: az agrárium lelke a gondos gazda, s ez a lélek bizony a birtokban ölt testet és válik alkotó erővé.

Alkotásról beszél, hiszen meggyőződése, hogy a magyar agráriumban nem csupán termékek, hanem értékek születnek.

Mátrai Zoltán, a Magyarország Legszebb Birtoka díj főszervezője, ötletgazdája, az Agrotrend cégcsoport vezetője zárta a köszöntők sorát és ismertette az idei díjkiírás és zsűrizésrészleteit.

Magyarország Legszebb Birtoka díj során idén  is az ország minden tájáról jelöltek birtokokat a díjra hét különböző kategóriában. 21 csodálatos birtokon járt a szakmai zsűri. A Magyarország Legszebb Birtoka 2019 Díj kategória győztesei:

  • Állattenyésztő birtok kategória - Baromfi Coop Kft.
  • Gyümölcstermesztő birtok kategória - BoldAgro Kft.
  • Kertészet kategória - Hegede Kft.
  • Családi gazdaság kategória - Mozsi Major
  • Precíziós Gazdálkodás kategória - Balogh Farm Tépe Kft.
  • Szántóföldi Növénytermesztő Birtok kategória - Béke Mezőgazdasági Kft.
  • Szőlészet-Borászat kategória - Szent Donát Borászat
  •  A közönségdíjas: BoldAgro Kft.
  • A média különdíjat a Fekete Lovasfarm kapta
  • Az Erste Bank különdíjasa: a Hódagro Kft.

A kategóriagyőztesek között helyszíni szavazással, 2019-ben Magyarország Legszebb Birtoka, vagyis az abszolút győztes a BoldAgro Kft. lett!

BoldAgro Kft.

Madárcsicsergés, 1400 odú, gyümölcsös konténerekből összeálló „kisvasút”, néprajzi időutazás és interaktív kalandok fogadják azokat, akik vendégként térnek be a Boldagro Kft. derecskei nyitott kertjébe. Közép-Európa egyedülálló okoskertjében 110 hektáros alma- és 80 hektáros meggyültetvény található, ahol

az érintetlen természet jellegét, atmoszféráját a birtok több pontján is meghagyták, miközben itt európai színvonalú gyümölcstermesztés és -feldolgozás zajlik.

Az integrált növénytermesztésnek a fajtaválasztás ugyanúgy része, mint a talajpihentetés, a precízió, a jégháló vagy a jégágyú is. A 30 éves, teljes egészében családi tulajdonú Boldagro mezőgazdasági tevékenységébe a gyümölcstermesztésen kívül 1500 hektáros szántóföldi növénytermesztés és egy 3300 kocás modern sertéstelep is hozzátartozik, az így megtermett élelmiszerek népszerűsítéséről pedig a saját éttermük és világbajnok aranyérmes mesterszakácsuk gondoskodik.

agrotrend.hu /  Magyarország Legszebb Birtoka 

 

Kapcsolódó cikkek

Hivatalos: minden megyében van koronavírus-fertőzött

2020. március 24. 09:03
Már minden megyében találtak koronavírus-fertőzöttet, így már nem egyenes vonalú, hanem exponenciális emelkedésről beszélhetünk a fertőzöttek számát tekintve. Az országos tisztifőorvos szerint a következő napokban, hetekben a tömeges megbetegedések szakaszában léphetünk.

Karrierváltás cégen belül

2019. október 14. 09:29
"Az új pozíció más nézőpontot is hoz magával, amikor előfordulhat, hogy addig örök igazságnak tartott dolgokat kénytelen az ember megkérdőjelezni" - mondja Bek-Balla László. Ő HR igazgatóból az Erste Bank Digitális Csatornák és Contact Center területének vezetője lett. Mai cikkünkben olyan HR vezetőket mutatunk be, akik cégen belül maradtak, de más pozíciót töltenek be, amihez ugyanúgy, ahogy a vállalkozásba kezdőknek, új ismereteket kellett szerezniük, és elhagyni addigi komfortzónájukat.