Kína megnyitotta első tengeren átívelő nagysebességű vasútvonalát

2023. szeptember 28. 16:10
Átadták Kína leggyorsabb, az első tengeren átívelő nagysebességű vasútját ma a Tajvani-szoros nyugati partján, ahol a tervek szerint a vonatok óránként 350 kilométeres maximális sebességgel közlekednek majd – közölte a kínai állami vasútvonal vasútüzemeltetője.
Kína megnyitotta első tengeren átívelő nagysebességű vasútvonalát
A G9801-es szamú Fuhszing gyorsvonat 9 óra 15 perckor indult el Fucsouból, a kelet-kínai Fucsien tartomány fővárosából, megnyitva ezzel az 53 milliárd jüan beruházással megépített, 277 kilométeres Fucsou-Hsziamen-Csangcsou nagysebességű vasútvonalat.
 
A Fucsou, Putien, Csüancsou, Hsziamen és Csangcsou városokban megállóval rendelkező vasútvonal a legújabb nagyszabású infrastrukturális projekt Kínában.
 
A vasútvonal 19,9 kilométer hosszan a tenger fölé épített vágányokon halad, érintve három tengerparti öblöt is.
 
Korábban beszámoltunk róla, hogy – közel másfél évvel a felavatás után –  áprilisban elindult a személyszállítás Kína és Laosz között. Tavaly Kína már 42 ezer kilométeren működő nagysebességű vasútvonallal rendelkezett, amivel a világon az első helyen áll.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Hazai és nemzetközi szakértők adnak zöld tippeket az Utazás kiállításon

2023. február 21. 11:14
Hogyan csökkenthetik ökológiai lábnyomukat a turisztikai vállalkozások? Mit tehetnek a zöldebb, biztonságosabb jövőért a piaci szereplők? Ezekről a témákról is szó lesz a kiadónk által „Vágyak és törekvések a fenntartható turizmusért" címmel szervezett konferencián, az Utazás kiállítás első napján.
A február 23-i esemény résztvevői a szakma legjobbjaitól hallgathatnak meg előadásokat a jelen szükségleteit a jövő veszélyeztetése nélkül kielégítő, zöld turizmus fontosságáról és alapelveiről.

Húsz szolgáltatót mutat be Siófok őszi GasztroFok térképe

2023. október 19. 15:48
A Balatonnál idén az őszi időszak újdonsága október végén, Siófokon a GasztroFok kulináris összefogás elindulása, mely a térség gazdag bor és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat.