Kína megnyitotta első tengeren átívelő nagysebességű vasútvonalát

2023. szeptember 28. 16:10
Átadták Kína leggyorsabb, az első tengeren átívelő nagysebességű vasútját ma a Tajvani-szoros nyugati partján, ahol a tervek szerint a vonatok óránként 350 kilométeres maximális sebességgel közlekednek majd – közölte a kínai állami vasútvonal vasútüzemeltetője.
Kína megnyitotta első tengeren átívelő nagysebességű vasútvonalát
A G9801-es szamú Fuhszing gyorsvonat 9 óra 15 perckor indult el Fucsouból, a kelet-kínai Fucsien tartomány fővárosából, megnyitva ezzel az 53 milliárd jüan beruházással megépített, 277 kilométeres Fucsou-Hsziamen-Csangcsou nagysebességű vasútvonalat.
 
A Fucsou, Putien, Csüancsou, Hsziamen és Csangcsou városokban megállóval rendelkező vasútvonal a legújabb nagyszabású infrastrukturális projekt Kínában.
 
A vasútvonal 19,9 kilométer hosszan a tenger fölé épített vágányokon halad, érintve három tengerparti öblöt is.
 
Korábban beszámoltunk róla, hogy – közel másfél évvel a felavatás után –  áprilisban elindult a személyszállítás Kína és Laosz között. Tavaly Kína már 42 ezer kilométeren működő nagysebességű vasútvonallal rendelkezett, amivel a világon az első helyen áll.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Sokkal kevesebb a hiányzás egy szállodában, mióta bevezették a négynapos munkahetet

2023. november 29. 17:28
Megoldódtak egy kölni szálloda munkaerő-problémái, miután az anyavállalat lehetővé tette a dolgozói számára a négynapos munkahetet.
 
Miközben a régióban sok vendéglátóhely kétségbeesetten arról posztol a Facebookon, hogy talán be is kell zárnia a munkaerőhiány miatt, a kölni NENI vígan elvan, pedig újabban már déli 12-től este 11-ig tart nyitva – írja a focus.de.

Hamarosan rajzanak a szentjánosbogarak

2023. június 09. 14:00
Az Alcsúti Arborétumban minden júniusban hatalmas látványosság a szentjánosbogarak rajzása. Bogár- és időjárásfüggő jellegéből adódóan pontos dátum nem hirdethető meg előre, de az biztos, hogy most már a küszöbön áll. Érdemes figyelni a híreket!
 
Az Alcsúti Arborétum honlapján egyelőre annyi információ olvasható, hogy június második felében várható a rajzás;
Facebook-oldalukon pedig azt ígérik, hogy hamarosan részletes információval szolgálnak.