Kincentric: Megállt a dolgozói elkötelezettség csökkenése

2021. február 15. 09:17
A koronavírus-járvány és a gazdasági válság hatására tavaly globálisan megugrott az elkötelezett munkavállalók aránya, Magyarországon pedig megállt a négy éve tartó csökkenő tendencia a Kincentric Legjobb Munkahely Program dolgozói elkötelezettséget vizsgáló kutatása szerint, amelynek megállapításairól 2021. február 11-én közleményben tájékoztatták az MTI-t.
Kincentric: Megállt a dolgozói elkötelezettség csökkenése

A közlemény szerint 2020-ban egy átlagos magyar vállalatnál a dolgozók 60 százaléka volt elkötelezett, az arány 2019-hez képest nem változott. A legjobbnak választott munkahelyeknél azonban a dolgozók 82 százaléka nyilatkozta ugyanezt, ez az arány szintén a 2019. évihez hasonlóan alakult, egyben jelzi, hogy továbbra is nagy a szakadék az átlagos és a legjobb munkahelyek között.

A közlemény idézi Köcse Bálintot, a Kincentric magyarországi vezetőjét, aki kifejtette, hogy a legjobb munkahelyeknél a felsővezetés emberséges és törődő a kollégákkal, a tehetségek kiemelt szerepet kapnak, és rendelkezésre állnak azok az eszközök és technológiák, amelyek biztos alapot teremtenek a kimagasló teljesítményhez.

Rámutatott: a cégeknél az erősen elkötelezett munkatársak jelentik a húzóerőt, akik csapatként dolgoznak a közös célért, és ettől a vállalat üzleti teljesítménye kimutathatóan nő.

A Kincentric által legjobbnak minősített munkahelyeknél 86 százalékkal magasabb a forgalomnövekedés az átlagos vállalatokhoz képest - tette hozzá.

A Legjobb Munkahely Program című kutatás Magyarországon 130 ezer munkavállaló véleményét tükrözi. A válaszok alapján a Kincentric 2020-ban is felállította a legjobb munkahelyek listáját.

A magyarországi munkavállalók visszajelzései alapján az 50-250 embert foglalkoztató cégek kategóriájában a Kincentric Legjobb Munkahely díját a Cisco Systems Magyarország Kft., a HRP Europe Kft., a Liferay Hungary Kft., a NUMIL Hungary Tápszerkereskedelmi Kft. és a WHC kapta meg.

A 250 és 1000 dolgozót alkalmazó cégek közül az EcoFamily-t, az ezer munkavállalónál többet foglalkoztató cégek közül pedig a Szerencsejáték Zrt.-t díjazták.

A nemzetközi mérésben részt vevő vállalatok közül a profession.hu Kft. kapta meg a Legjobb Munkahely elismerést.

(MTI) / www.liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Fokozhatja a járvány a kelet-európai átkot: az agyelszívást

2020. május 07. 08:36
Francia kutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy a home office új folyamatokat indíthat el a globalizált munkaerőpiacon.

Hogyan válasszunk üzemorvost?

2020. július 02. 07:50
A koronavírus-járvány elleni céges védekezésben is részt vettek több munkáltatónál. A dolgozók a felvételkor találkoznak vele, esetleg céges egészségnapokon tűnnek fel vagy ha baj van, a mindennapokban láthatatlanok. Ők az üzemorvosok. Közel háromezren vannak. Mit kínálnak, mennyiért, a cégek mi alapján válasszanak?