Kitüntetés március 15. alkalmából

2021. március 17. 09:34
Idén a vírus miatt most márciusban sajnos nem személyesen vehetik át a kitüntetéseket. Ugyanakkor a megfelelő helyeken közzéteszik: ki milyen kitüntetést és milyen indoklással kap. E cikkben szakterületünk idén tavaszi kitüntetettjeiről adunk hírt.
Kitüntetés március 15. alkalmából

Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta:

BALSAY MIKLÓS, a  székesfehérvári Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója az erdő-, a természet- és a klímavédelem területén folytatott szakmai tevékenysége, valamint Fejér megye, illetve Székesfehérvár város erdőterületeinek növelése érdekében végzett munkája elismeréseként.

Forrás: marcius15.kormany.hu

 

Kiegészítés: FEOL 9 évvel ezelőtt: Sokáig az erdészet műszaki feladataival foglalkozott. A Vadex vezérigazgatójaként ment nyugdíjba. Balsay Miklós megkapta a Munkaérdemrend bronz fokozatát, a megye díszpolgára, a Pro Silva Hungariae díj és ez évtől a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének birtokosa.

 

 

www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Növelni kellene az erdőborítást

2019. április 12. 08:14
A cél, hogy a jelenlegi 22 százalékról 27 százalékra növeljék az erdőborította terület arányát Magyarországon - mondta Nagy István agrárminiszter csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

A fa biomasszából származó energia környezeti fenntarthatósága

2021. február 01. 09:10
Egy új EU KKK-jelentés a fás biomassza energiatermeléshez való felhasználásáról az EU-ban megmutatja: a bioenergia fenntarthatósága továbbra is összetett kérdés, nincs egyetlen válasz mindenkinek, a nyertes-nyertes és a vesztes-vesztes erdőgazdálkodási módok is léteznek az éghajlat és a biológiai sokféleség szempontjából.