Komoly fejlesztés előtt a hazai élelmiszeripari vállalkozások

2021. október 29. 08:37
A magyar tulajdonban lévő, vidéki nagy- és kisvállalkozások rendkívül megerősödtek az elmúlt tizenegy évben, jó példa erre a Jászapáti 2000 Mezőgazdasági Zrt, amely közel 8 milliárd forintos éves árbevétellel rendelkezik - jelentette ki Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára Jászapátiban.
Komoly fejlesztés előtt a hazai élelmiszeripari vállalkozások

 

Az államtitkár kiemelte, a magyar vállalat jelentős élelmiszeripari szereplő Magyarországon, hiszen a cégcsoporton belül működő üzemek: a Jászság egyik legnagyobb zöldségfelvásárlója és - csomagolója, az Orto Verde Kft., a közel 400 tonna gyorsfagyasztott gyümölcsöt és 3500 tonna gyorsfagyasztott zöldséget előállító nagyrédei Jász-Tész Kft., valamint a jelentős országos tejüzemként működő Naszálytej Zrt. több mint 500 főnek ad munkát.

Fotó: Vermes Tibor

Erdős Norbert emlékeztetett, a 2021-2027 közötti időszakban óriási lehetőség előtt állnak a hazai mezőgazdasági vállalkozások, hiszen a 4265 milliárd forintos vidékfejlesztési forrás segítségével a korábbiakhoz képest jóval nagyobb fejlesztési keretre pályázhatnak majd a mezőgazdasági és élelmiszeripari szereplők. A példátlan mértékű forrásnak köszönhetően komoly fejlesztések várnak az ágazatra.

Fotó: Vermes Tibor

Lóczi Miklós, a Jászapáti 2000 Mezőgazdasági Zrt. elnök-vezérigazgatója a cégcsoport további fejlesztéseiről azt mondta, hogy a cégcsoport tagjai az elmúlt időszakban több pályázatot is benyújtottak, így több milliárd forintból épülhet majd takarmánykeverő üzem, takarmánytároló, robotfejős szarvasmarha istálló, de új élelmiszeripari gépeket is beszereznek és korszerűsítik a hűtőházat is.  

A találkozón részt vett Farkas Ferenc polgármester, aki elmondta, hogy a cégcsoporttal évek óta gyümölcsöző az együttműködésük a fejlesztésekkel és a pályázatokkal kapcsolatban.

(AM Sajtóiroda) www.kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Így készül húsvétra a háromszínű foszlós kalács

2019. április 17. 07:19
A foszlós, fonott kalács igazán ünnepi, húsvétkor pedig kihagyhatatlan reggeli fogás.

Szupermenta teszt: biztonságosak a 100%-os citromlevek

2019. január 18. 08:02
13 citromlé komplex vizsgálatát és ellenőrzését végezték el a szakemberek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta programjában. Bio és sűrítményből készült gyümölcslé egyaránt akadt a tesztelt termékek között. A hivatal munkatársai laboratóriumban ellenőrizték többek között a növényvédő- és tartósítószerek jelenlétét, a termékek vitamin- és citromsav-tartalmát, valamint pH értékét. A citromlevek élelmiszerminőségi- és biztonsági szempontból megfeleltek, de 8 esetben a kisebb súlyú jelölési hibák miatt hatósági eljárás indult.