Kompenzációs bérpótlék a Densonál

2022. augusztus 04. 13:16
A LIGA – Ifjúsági Munkás Érdekvédelmi Szervezet tárgyalására az a 2022. augusztus 3-i megállapodás tett pontot, amelynek értelmében a Denso minden dolgozója a bruttó alapbér 10 százalékát kitevő, de maximum 50 ezer forintos kompenzációs bérpótlékra jogosult.  
Kompenzációs bérpótlék a Densonál

A tárgyalásokat még június végén kezdeményezte a LIGA – Ifjúsági Munkás Érdekvédelmi Szervezet – avat be a részletekbe dr. Bognár Ferenc, a LIMÉSZ elnöke. – A megállapodás egy informális és két formális tárgyalás után, viszonylag gördülékenyen jött létre.

– A tárgyalások elején azt mondtuk, sokan 20 százalékot szeretnének, de maradjunk, a realitásoknál, 10 százalékos kompenzációt kértünk – folytatja a szakszervezeti elnök. – A vállalatvezetés elfogadta az érveinket, és hajlandó volt részt vállalni a kompenzációs összeg kifizetésében. Szerencsére a menedzsment szociális érzékenysége és a társadalmi felelősségvállalása nagyban segítette az alkufolyamatot. Egyetértés alakult ki köztünk abban, hogy figyelembe kell venni az árrobbanást, és az inflációs nyomást is kompenzálni kell. Végül elfogadták a 10 százalékos igényünket.  

A megállapodás hatálya augusztus elsejétől 2023. március 31-ig terjed. A kompenzációra jogosult minden aktív Denso-s dolgozó és a kölcsönzött munkavállalók is. A megállapodás rendelkezik még a képesített termelési operátor és a képesített termelésirányító munkakörben foglalkoztatottak pótlékáról is.  

Dr. Bognár Ferenc hozzátette, büszke a megállapodásra, és arra is, hogy a menedzsment megértette a „duplán ad, aki gyorsan ad” igazságát. Sajnos a kompenzáció egyelőre nem került bele az alapbérbe, de a menedzsment szándékai szerint a most kiharcolt pótlék összege a jövő évi bérmegállapodás részét fogja képezni.

www.liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

A minőségre törekedő gazdák előnyt élveznek a támogatások odaítélésénél

2019. október 07. 08:35
Az idei év piaci tapasztalatai alapján módosítják a szőlő szerkezetátalakítási támogatások feltételeit, a jövőben előnyt élveznek azok a gazdák, akik tudatosan, a piaci igényeknek megfelelő ültetvény telepítéséhez igényelnek támogatást - mondta Nagy István agrárminiszter szombaton Tokajban, a szüreti napok szombati eseményén.

Megkezdődhetnek a bértárgyalások az állami közszolgáltató cégeknél

2020. március 06. 08:31
A 2020. március 3-án megtartott Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma ülésésén Fónagy János államtitkár bejelentette, megkezdődhetnek a bértárgyalások az állami közszolgáltató vállalatoknál, miután a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter képviselője erre felhatalmazást adott a társaságok vezetői számára.