Korcsolyázás és jótékonyság: megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár

2023. november 30. 19:12
Kitárta kapuit a Deák Ferenc téren a Budapesti Karácsonyi Vásár, a Városháza parkban pedig a jégpálya és a karácsonyi élménypark, ahová a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági cipősdoboz-akciója is kitelepült.
Korcsolyázás és jótékonyság: megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár
"A karácsonyi vásárral és az élményparkkal az ünnepi készülődés örömét szeretnék visszaadni a városnak" – mondta a november 24-i megnyitón Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. Idén újra lesz díszkivilágítás is.
 
Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója arról beszélt, hogy december 18-ig várják a hátrányos helyzetű vagy nehéz körülmények között élő gyerekek részére cipősdobozba csomagolt ajándéktárgyakat, játékokat. Ebben az évben 400 gyűjtőponton várják az adományokat.
 
A karácsonyi élményparkban a jégpálya január 7-ig tart nyitva – közölte a szervező Budapest Brand Zrt. vezérigazgatója, Faix Csaba.
 
Az 520 négyzetméteres hagyományos koripályát egy 110 méter hosszú jégfolyosó egészíti ki, ami a színes égőkkel feldíszített fák között kanyarog, két fényoroszlán "figyel".
 
Amint arról korábban beszámoltunk, a jégpálya hétfőtől szerdáig reggel 8-tól 20 óráig, míg csütörtöktől vasárnapig egy órával tovább, egészen 21 óráig tart nyitva. A belépőjegy 1950 forint, ami 15 százalékkal olcsóbb az Énbudapestem applikációval. A helyszínen – a készlet erejéig –  korcsolya bérlésére is van lehetőség.
 
December 3-án adventi gyertyagyújtást szerveznek, december 6-án pedig a Mikulás is megérkezik, az első 300 gyermeket ajándékcsomaggal várják.
 
A jégpályán túl a Deák Ferenc téren minőségi, hazai, kézzel készített termékeket vásárolhatnak a vendégek.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Több mint ötven kiállító a Balaton Wine & Gourmet fesztiválon

2023. július 06. 12:59
A balatoni régiót képviselő több mint 50 étterem és borászat mellett idén Franciaország és Argentína kulináris különlegességeit mutatja be a Balaton Wine & Gourmet fesztivál szeptember 21. és 24. között Veszprémben.
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) programsorozat kiemelt gasztronómiai eseményeként meghirdetett fesztiválon családi programok, ingyenes kóstolók, szakmai workshopok és Michelin-csillagos séfek élményétkezései is várják a közönséget a Veszprémvölgyben.

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

2024. április 26. 15:09
Sokat kellett rá várni, de végre megtörtént: kihirdették a győztest és kiderült, ki építheti meg az új Duna-hidat Mohácsnál. Minden idők egyik legnagyobb összegű beruházásáról van szó, de sokkal több minden épül majd meg, mint pusztán a 21. dunai átkelő Magyarországon. Itt van minden részlet, mit kell tudni az új Duna-hídról.