KÖTELESSÉGÜNK ELISMERNI A MAGYAR GAZDÁK MUNKÁJÁT

2022. november 21. 10:09
 
A magyar gazdák szorgalmának és munkájának köszönhetően az agráriumot ért kihívások ellenére is biztosított a kenyér, ami a magyar családok asztalára kerül – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az idei évi termésért hálát adó Istentiszteleten, vasárnap, november 20.-án Mosonmagyaróváron.
 
KÖTELESSÉGÜNK ELISMERNI A MAGYAR GAZDÁK MUNKÁJÁT
A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy az ünnep Isten előtti hálaadás. Köszönettel tartozunk a földért, amelybe magot vethetünk, a gazdákért, akik művelik a földet, betakarítják a termést, a feldogozóiparban tevékenykedő emberek munkájáért, akik a termésből élelmiszert állítanak elő és az egész agráriumért, mert élelmet tesz az asztalunkra. A miniszter arra emlékeztetett, hogy a Hálaadó nap hagyományát 2018-ban hívtuk újra életre. Egyrészt a bibliai értelemben vett ünneplés miatt, másrészt azért, mert kötelességünk elismerni a magyar gazdák munkáját, az agrárium teljesítményét is. Hangsúlyozta, a modern kor embere elfeledte azt a kapcsolatot, azt a láncszemet, hogy mennyi-mennyi munka, veríték kell ahhoz, hogy a magból termés legyen, a termésből pedig élelmiszer a boltok polcain. A miniszter szerint sajnos egy világjárvány kellett ahhoz, hogy rádöbbenjünk, mekkora érték, milyen isteni kegyelem, hogy az agráriumban hivatásszerűen dolgozó emberek biztosítják a mindennapi kenyeret, munkát és élelmet adnak családoknak. A közelünkben zajló háború pedig megmutatta azt, hogy mekkora jelentősége van az önellátásnak egy nemzet életében.
 
A tárcavezető köszönetet mondott mindenkinek, aki az agráriumban dolgozik, hiszen eredményeket csak munkával érhetünk el. Emberé a munka, Istené az áldás – emelte ki Nagy István.
 
Forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Modern technológiákkal állítanak elő évi 30 ezer hízósertést Csányoszrón

2022. november 23. 17:58
A Digitális Agrárakadémia (DAA) bemutatói már sokat foglalkoztak a szántóföldi növénytermesztéssel, most azonban az állattartás kerül középpontba.
 
Az Agrár-Pig Kft. – Szabó Béla és családja irányításával – a Baranya megyei Csányoszrón a középvállalkozás méreteinek megfelelő szántóföldterület mellett mintegy 8000 hízósertést tart. Méghozzá sikerrel, ami a rendkívül modern technológiai megoldásoknak is köszönhető. 

JOGÁSZOK SEGÍTIK AZ ERDŐGAZDÁLKODÓKAT

2022. november 18. 10:03
A magyar erdőgazdálkodók szigorú jogszabályi keretek között tevékenykednek, amely garantálja a hazai erdők használatának fenntarthatóságát – mondta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár „Az erdőgazdálkodás aktuális jogi kérdései” című konferencián, melynek keretében megalakult a jogász szakembereket tömörítő Lex Silvarum Jogászok az Erdőkért Egyesület.
 
A gazdálkodókat az erdők védelmére ösztönző és abban segítő jogszabályi környezet kialakítása, az erdőgazdálkodó szervezetek megfelelő működése komoly jogászi munkát igényel, amelynek sikerességéhez alapos szakismeretekre van szükség – emelte ki az államtitkár.