Kötelező képzések időpontváltozásai

2016. november 21. 11:35
Pályázati felhívás, illetve jogszabály-módosítás miatt a VP-AKG, a VP-ÖKO valamint az ÚMVP fiatal gazda támogatás képzési kötelezettségének teljesítési határideje várhatóan későbbi időpontra, 2017. december 31-re változik.

A Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetésre kerülő, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból történő Agrár-környezetgazdálkodási támogatás (továbbiakban: VP-AKG) és Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés (továbbiakban: VP-ÖKO) jogcímekben támogatott ügyfeleknek képzésen kell részt venniük.

A pályázati felhívás a programalkotó tájékoztatása szerint módosítás alatt áll, így a kötelezettségre vonatkozó teljesítési határidő várhatóan módosul, s az érintett ügyfeleknek legkésőbb 2017. december 31-ig kell részt venniük a kötelező képzésen.

Kérjük, figyeljék a http://www.szechenyi2020.hu/ oldalt, a pályázati felhívás módosításáról ott tájékozódhatnak!

Kötelező képzések időpontváltozásai

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2015. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről szóló 24/2015. (IV. 28.) MvM rendelet alapján támogatásban részesülő ügyfeleknek kötelező képzésen kell részt venniük.

A hivatkozott jogszabály a jogalkotó tájékoztatása szerint módosítás alatt áll, így a kötelezettségre vonatkozó teljesítési határidő várhatóan módosul, s az érintett ügyfeleknek legkésőbb 2017. december 31-ig kell részt venniük a kötelező képzésen.

Kérjük, figyeljék a www.magyarkozlony.hu weboldalt, a jogszabály módosításáról ott tájékozódhatnak!

Forrás: MVH

 

Kapcsolódó cikkek

Fontos határidőket toltak ki, megjelent az öntözésfejlesztési pályázat

2016. május 17. 08:23
A fagykár a méhészetet is megviseli, Békés megyében befejezték a vetést, még mindig sok a vitás kérdés a szabadkereskedelmi egyezménnyel kapcsolatban, 49,5 milliárd Ft jut öntözésfejlesztésre – az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

Ezeket a Vidékfejlesztési pályázatokat várjuk idén nyáron I.

2016. május 30. 11:55
Júniusban várható a kertészeti gépek korszerűsítésére, júliusban pedig a jégesőkár megelőzésére szolgáló beruházásra vonatkozó kiírások meghirdetése.