Kötelező lesz az oltás?

2021. november 02. 08:19
2021. október 28-án a  Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának soron kívüli összehívását kezdeményezte a munkavállalói oldal a munkáltatók által egyoldalúan elrendelhető védőoltásra kötelezés kérdésében. A szakszervezetek kérik, hogy kormány konzultáljon a kérdésről.
Kötelező lesz az oltás?

 

 

Bodó Sándor

foglalkoztatáspolitikáért

felelős államtitkár

Innovációs és Technológiai Minisztérium

 

Tisztelt Államtitkár Úr!

 

A Versenyszféra és Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) munkavállalói oldalát alkotó szervezetek, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája, a Magyar Szakszervezeti Szövetség, valamint a Munkástanácsok Országos Szövetsége ezúton kezdeményezik a VKF Monitoring Bizottságának sürgőséggel történő összehívását, annak érdekében, hogy a Bizottság konzultációt folytasson a kormány döntéséről, amely szerint a vállalatok jogot kapnak arra, hogy kötelezően előírják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként.

Tekintettel arra, hogy az intézkedéssel kapcsolatban számos részletkérdés nem tisztázott, a konzultációt feltétlen szükségesnek tartjuk.

Kérjük, hogy a Monitoring Bizottság ülését a lehető leghamarabb összehívni szíveskedjen!

 

Budapest, 2021. október 28.

Tisztelettel:

Dr. Mészáros Melinda, elnök, Liga Szakszervezetek 
Székely Tamás, alelnök, Magyar Szakszervezeti Szövetség
Palkovics Imre, elnök, Munkástanácsok Országos Szövetsége

Kapcsolódó cikkek

Ami rossz hír a briteknek, jó hír a magyar kamionsofőröknek

2021. szeptember 27. 09:26
A toborzás októberben kezdődhet

Negyven felett heti 25 óra lenne az ideális munkaidő

2019. április 29. 09:46
Visszaüthet, ha a vállalatok munkavállalóik termelékenységének növelését erőltetik, mivel ez hátrányosan befolyásolhatja a foglalkoztatottak képességeinek kibontakozását, olvasható a newsnow.tasr.sk hírportálon, melyet a novekedes.hu ismertetett.