Kötelező lesz az oltás?

2021. november 02. 08:19
2021. október 28-án a  Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának soron kívüli összehívását kezdeményezte a munkavállalói oldal a munkáltatók által egyoldalúan elrendelhető védőoltásra kötelezés kérdésében. A szakszervezetek kérik, hogy kormány konzultáljon a kérdésről.
Kötelező lesz az oltás?

 

 

Bodó Sándor

foglalkoztatáspolitikáért

felelős államtitkár

Innovációs és Technológiai Minisztérium

 

Tisztelt Államtitkár Úr!

 

A Versenyszféra és Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) munkavállalói oldalát alkotó szervezetek, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája, a Magyar Szakszervezeti Szövetség, valamint a Munkástanácsok Országos Szövetsége ezúton kezdeményezik a VKF Monitoring Bizottságának sürgőséggel történő összehívását, annak érdekében, hogy a Bizottság konzultációt folytasson a kormány döntéséről, amely szerint a vállalatok jogot kapnak arra, hogy kötelezően előírják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként.

Tekintettel arra, hogy az intézkedéssel kapcsolatban számos részletkérdés nem tisztázott, a konzultációt feltétlen szükségesnek tartjuk.

Kérjük, hogy a Monitoring Bizottság ülését a lehető leghamarabb összehívni szíveskedjen!

 

Budapest, 2021. október 28.

Tisztelettel:

Dr. Mészáros Melinda, elnök, Liga Szakszervezetek 
Székely Tamás, alelnök, Magyar Szakszervezeti Szövetség
Palkovics Imre, elnök, Munkástanácsok Országos Szövetsége

Kapcsolódó cikkek

Ezekben az esetekben kérhet védettségi igazolványt a munkáltató

2021. május 18. 10:29
Az átoltottság növekedésével és a szolgáltatások újranyitásával a munkáltatók is várják a munkavállalók visszatérését a korábbi munkakörnyezetbe. Emellett már a diákokok is készülnek a nyári pénzkeresésre, az iskolaszövetkezetek és kölcsönző cégek igyekeznek olyan dolgozókat közvetíteni, akik megfelelnek a megrendelők elvárásainak.

Több műszakos munkarend vagy nem?

2019. szeptember 02. 14:30
Olvasói levél