Kötelező lesz az oltás?

2021. november 02. 08:19
2021. október 28-án a  Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának soron kívüli összehívását kezdeményezte a munkavállalói oldal a munkáltatók által egyoldalúan elrendelhető védőoltásra kötelezés kérdésében. A szakszervezetek kérik, hogy kormány konzultáljon a kérdésről.
Kötelező lesz az oltás?

 

 

Bodó Sándor

foglalkoztatáspolitikáért

felelős államtitkár

Innovációs és Technológiai Minisztérium

 

Tisztelt Államtitkár Úr!

 

A Versenyszféra és Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) munkavállalói oldalát alkotó szervezetek, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája, a Magyar Szakszervezeti Szövetség, valamint a Munkástanácsok Országos Szövetsége ezúton kezdeményezik a VKF Monitoring Bizottságának sürgőséggel történő összehívását, annak érdekében, hogy a Bizottság konzultációt folytasson a kormány döntéséről, amely szerint a vállalatok jogot kapnak arra, hogy kötelezően előírják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként.

Tekintettel arra, hogy az intézkedéssel kapcsolatban számos részletkérdés nem tisztázott, a konzultációt feltétlen szükségesnek tartjuk.

Kérjük, hogy a Monitoring Bizottság ülését a lehető leghamarabb összehívni szíveskedjen!

 

Budapest, 2021. október 28.

Tisztelettel:

Dr. Mészáros Melinda, elnök, Liga Szakszervezetek 
Székely Tamás, alelnök, Magyar Szakszervezeti Szövetség
Palkovics Imre, elnök, Munkástanácsok Országos Szövetsége

Kapcsolódó cikkek

Órákban számított szabadság évközi munkaidő-változásnál

2020. augusztus 24. 09:11
A munkavállaló 1983-as születésű, 26 munkanap szabadság illeti meg az évben – írta olvasónk. Január 1-jétől április 30-áig a heti munkaideje 40 óra, a napi munkaideje 8 óra. Május 1-jétől július 31-éig a heti munkaideje 12 óra, a napi munkaideje 2,4 óra, Augusztus 1-jétől december 31-éig a heti munkaideje 40 óra, a napi munkaideje 8 óra. A munkáltató egész évben órában tartja nyilván a szabadságát a munkavállalónak. Mennyi szabadság jár ebben az esetben az egész évre a munkavállalónak? Hogyan kell ezt kiszámítani? Kérdéseire dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Még tart a szemléletformálás

2020. január 30. 08:13
Lassan, de változik a magyar fogyasztók hozzáállása, a vásárlók egyre inkább a jobb minőséget képviselő, magyar eredetű, esetenként akár a drágább termékeket keresik – azonban még korántsem ért véget a folyamat, véli Zsigó Róbert.