Kovács Gábor nyerte el az Év Vendéglőse díjat

2023. február 01. 15:05
Az Év Vendéglőse díjat 2022-ben a Magyar Vendéglátók Ipartestülete tagsága Kovács Gábornak, a Tenkes Csárda tulajdonosának ítélte oda.
Az Év Vendéglőse díjat 2001-ben alapította az MVI, a díj odaítélésénél mindenkor kiemelkedő szempont az eredményesen végzett munka, a vendéglős társadalom tekintélyét öregbítő, tisztességes szakmai magatartás és a példamutató közéleti tevékenység is.
Kovács Gábor nyerte el az Év Vendéglőse díjat
Az utóbbi két évben (2020-ban és 2021-ben) a Covid miatt úgy döntött az MVI vezetősége, hogy nincs mit ünnepelni, hiszen mindenki a túlélésért küzdött.
 
Két év kihagyás után viszont az elnökség úgy gondolta, hogy sokan vannak, akik az embert próbáló nehézségek ellenére is kitartóan küzdenek évek óta, és rászolgáltak a díjra. Közülük a legtöbb szavazatot Kovács Gábor, a Tenkes Csárda tulajdonosa kapta.
 
A Tenkes Csárda (Csarnóta) megálmodója a magyar hagyományok életben tartásával folyamatosan, magas színvonalon igényes vendéglátást nyújt a hozzá betérőknek. Mindennapjaikban ötvöződik a hagyományos és a modern konyhatechnológia, a magas minőség és a kreativitás. Az alapanyagaik nagy része elsőosztályú bioorganikus, háztáji nyersanyagokból kerül ki. A csárda mellett évek óta működik a Tenkes Kamra, ahol a távozó vendégek a különböző termékekből-ízekből vásárolhatnak – írták a szakemberről.
 
Kovács Gábor napi feladatai mellett részt vesz a baranyai kulturális örökség ápolásában, megőrzésében, támogatja a helyi hagyományőrző tevékenységeket, emiatt több elismerésben is részesült. 2016-ban a Baranya Megyei Önkormányzat Értéktár Bizottsága a Tenkes Csárdát felvette a helyi értékek sorába, majd Nemzeti Értékké terjesztette fel. A Magyar Turizmus Zrt. Rozmaring díjjal tüntette ki (2019). A Pannon Borrégió 12 éve minden évben az első 5 étterem közé sorolja a Tenkes Csárdát. 2019-ben a Best of Budapest & Hungary vidéki étterem kategóriában díjazta, 2019-ben a VOSZ elnöksége Az Év Vállalkozója díjban részesítette, 2022-ben Országos Év Vállalkozója lett.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Októbertől végleg bezár a Gödöllői Erdei Vasút

2023. szeptember 27. 16:29
Október 2.-án véglegesen megszűnik a Gödöllői Erdei Vasút. A Gödöllői Erdészeti Arborétum kezelője más koncepciót szán a terület hasznosítására, amibe a kisvasút nem illik bele.
 
 

Bor és fesztivál az erdőbényei kertekben

2023. augusztus 01. 15:50
Minden eddiginél több borászat lesz nyitva az idei Bor, mámor, Bényén augusztus 11-13. között. A szervezők irodalmi- és gyerekprogramokkal, koncertekkel, a környék legjobb gasztro kiállítóival és hegyaljai borokkal várják a vendégeket.