Közép- Dunántúli régió a „Megváltozott munkajogról” szóló Tájékoztató Rendezvény TÁMOP pályázat keretein belül

2015. július 03. 22:05
A MÉDOSZ kapacitásbővítése a konvergencia régiókban” című, TÁMOP-2.5.3.A-13/1-2013-0045 sz. projekt keretében Bábolnán 2015.03.25-én a „Megváltozott munkajogról” szóló Tájékoztató rendezvényt tartott a Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete.
Közép- Dunántúli régió a „Megváltozott munkajogról” szóló Tájékoztató Rendezvény TÁMOP pályázat keretein belül

A rendezvény témája: a megváltozott munkajog Magyarországon, az „új” Mt. hatása a   munkavállalókra és a szakszervezetekre.                                                                                                                               A program, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft előadó termében délelőtt 9 órakor kezdődött. Szinte valamennyi, a területen érintett Alapszervezet képviseltette magát. Az előadás 20 főre volt tervezve, mely létszámot a jelenlévők ki is töltötték.

Meghívott előadónk –Horváth Csaba-, igen érdekfeszítő módon adta elő, a jól összeszedett, anyagot.

Sorra ismertette az új Mt.- ben rögzített – többségében munkáltató barát – szabályt. Tételesen

felvázolta az újabb módosításokat, melyek a közel múltban léptek hatályba.

A konzultáció során igen sok kérdés merült fel. Tisztségviselőink az előadásból és a konzultációból,  rengeteg új ismeretet szerezhettek.

Egybehangzó véleménye volt a jelenlévőknek, hogy érdemes volt rendezvényünkre eljönni, mert

az itt szerzett ismereteteket, munkájuk során hasznosítani tudják érdekvédelem területén.

 

Ebből látszik, hogy a rendezvény elérte célját, mert sikerült a tisztségviselők érdeklődését, igényét  felkelteni, hasonló jellegű rendezvények szervezésére. 

Kapcsolódó cikkek

GMO: a szaktárca nem tud semmiről? Egyre kínosabb kérdéseket tesznek fel az agrárminiszternek, aki kibújik a válaszadás alól

2016. augusztus 05. 08:36
Nem tud semmit az agrártárca arról, milyen kísérletek folynak Magyarországon a géntechnológiával módosított növényfajtákkal (GMO) kapcsolatban – lényegében ez áll abban az írásban, amellyel az agrárminiszter nevében V. Németh Zsolt, a tárca államtitkára válaszolt az LMP-s Sallai R. Benedek kérdéseire. Az ellenzéki képviselő a választ, amely szakértők szerint meghökkentő, nem fogadja el.

MÉDOSZ kitüntetések

2014. június 17. 09:10
Bensőséges ünnepség keretében, a MÉDOSZ szigligeti vendégházában adták át az idei elismeréseket.