Közép-Európa legnagyobb rockzenekara is fellép az új kecskeméti fesztiválon

2024. február 19. 17:11
Májusban ismét Kecskeméten áll össze Közép-Európa legnagyobb rockzenekara, a CityRocks, ezúttal egy háromnapos, május 16-a és 18-a között megvalósuló fesztivál keretében - jelentették be a szervezők hétfőn Kecskeméten.
Közép-Európa legnagyobb rockzenekara is fellép az új kecskeméti fesztiválon
Pillanatkép a 2019-es kecskeméti rendezvényről, ahol 500 zenész adott közös koncertet - Fotó: Cityrocks.eu
 
Gajda Ferenc, a CityRocks Produkció ügyvezetője a sajtótájékoztatón felidézte: öt évvel ezelőtt mintegy ötszáz zenész adott óriáskoncertet a KecskemétRocks 2019 keretében a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.
 
A sikeres rendezvényt követően szinte azonnal megfogalmazódott egy zenei fesztivál ötlete, azonban ennek megszervezését először a világjárvány, majd a háborúk okozta megszorítások hátráltatták - tette hozzá.
 
Mint elhangzott: a hosszú hétvégére sok koncerttel és meglepetéssel készülnek. A program egy csütörtöki belvárosi koncerttel kezdődik, majd pénteken 50-60 zenész közreműködésével "rockkamion" járja Kecskemét utcáit és tereit, hogy egy-egy emblematikus helyszínen koncertet tartva alapozzák meg a kecskemétiek és a városba látogatók hangulatát a CityRocks több száz tagú zenekarának szombat esti látványos 12 dalos flashmobjához.
 
A KecskemétRocks Fesztivál vendége lesz az idén 35 éves Tankcsapda és a 20 éves jubileumát ünneplő Road zenekar, de fellép a Depresszió és a Fish!, illetve a Mobilmánia is Vikidál Gyulával kiegészülve. Számos tribute/cover zenekart is meghívtak, így AC/DC, a Rolling Stones, a Black Sabbath, a Guns 'N Roses, a Rage Against The Machine legnagyobb slágerei is elhangzanak a kecskeméti szabadidőközpontban.
 
A fesztiválon kecskeméti csapatok is fellépnek, például a Kies és a Nova Prospect.
 
A fesztivál valamennyi programja ingyenes.
 
A szervezők azt ígérték, a flashmobon résztvevő zenészek számára napokon belül elindítják a jelentkezést, és hamarosan nyilvánosságra hozzák a fesztivál teljes programját is.
 
További információk a www.cityrocks.hu weboldalon olvashatók.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Átadták „Balaton illata 2023” fotópályázat nyereményeit

2023. november 06. 13:26
A 65.000 tagú Balatoni értékmentés közösség által szervezett Balaton illata elnevezésű fotópályázat díjkiosztó ünnepségét egy rekord kísérlet előzte meg a fonyódi Szaplonczay sétányon. A Balatont egy időben, egy helyen fotózás témájú flashmob eseményre több, mint száz fő gyűlt össze és készítettek közösen képeket a magyar tengerről.

Márciustól másképp lehet utazni a MÁV és a Volán járatain – itt vannak a részletek

2024. február 22. 15:19
A MÁV-Volán tájékoztató oldalt indított, ami minden szempontra kitér az új tarifarendszer kapcsán.