Közönségdíjat nyert a Tejkamion

2017. szeptember 29. 09:08
A 2017. szeptember 19-24. között megrendezett 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács számára hatalmas elismeréssel zárult.

A Terméktanács standján felállított tejtermékfogyasztást népszerűsítő óriás ’Tejkamion’ nyerte el ugyanis az OMÉK Közönségdíját. A díjat a vásár záróünnepségén Dr. Nagy István miniszterhelyettes és Daróczi László, az AMC ügyvezetője adta át Harcz Zoltán ügyvezető igazgatónak.

 

 

 

 

 


A Tejkamion – amely a Közösségi Marketing Alap (2/2015. FM rendelet) finanszírozásával és az AMC támogatásával valósulhatott meg – látványos, interaktív programokkal mutatta be a látogatók, elsősorban a gyermekek számára a tej útját, vagyis azt, miként kerül a tej a réten legelő tehenektől a boltok polcaira. A kamion a OMÉK-ot követően indul a Tej Útjára, és látogat meg kiskereskedelmi áruházakat, fesztiválokat, valamint edukációs programunk keretében mintegy 50 általános iskolát.

elelmiszer.hu

Kapcsolódó cikkek

Támogatják a mezőgazdasági diákmunkát is

2018. június 05. 09:18
A Pénzügyminisztérium 2018-ban is meghirdeti a nyári diákmunka programot, hárommilliárd forintból, ennek keretében a 16-25 éves korú diákok kaphatnak munkalehetőséget – nyilatkozta az MTI-nek Varga Mihály. A pénzügyminiszter elmondta, a programban új elemként jelenik meg, hogy ezentúl a mezőgazdaság és vendéglátás területén működő vállalkozások esetében is támogatható a diákok legfeljebb napi 8 órás foglalkoztatása.

Teljes növényvédő szer tilalom

2017. március 14. 08:53
Az Európai Bizottság egy jogszabály-módosítással általános és teljes növényvédő szer- és műtrágya használati tilalmat kíván bevezetni a zöldítés részét képező ökológiai jelentőségű területeken – tájékoztatott Erdős Norbert európai parlamenti képviselőnk, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság tagja.