Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért

2020. október 14. 09:26
Az agrárminiszter 2020-ben is kiírta a „Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért” (KDHT) pályázatot, amelynek beadási határideje 2020. november 9.
Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért

A pályázat célja a hagyományos és tájjellegű termékek piacra jutásának elősegítése, a fogyasztók körében való népszerűsítése, emellett a kimagasló tevékenységet folytató közösségek és egyének elismerése és példaképül állítása. A pályázaton társadalmi és egyéni kategóriában önkormányzatok, önkormányzati társulások, non-profit társaságok, szociális szövetkezetek, valamint civil szervezetek vehetnek részt.

A díj odaítélése pályázati rendszerben történik. A nyertes pályázók részére a miniszteri díj és elismerő oklevél átadására a Termelői Közösségek Napja alkalmából 2020. december 10-én kerül sor.

A hiánytalanul kitöltött pályázati űrlapot és mellékleteit kizárólag elektronikusan, PDF formátumban kell benyújtani a kozossegidij@am.gov.hu elektronikus levélcímre, az Agrárminisztérium Borászati és Kertészeti Főosztálya részére. Az email tárgya: KDHT pályázat (2020). További információ: telefon: + 36 (1) 795-1705, e-mail: kozossegidij@am.gov.hu.

A pályázati felhívás és a pályázati adatlap itt érhető el.

(AM Sajtóiroda)

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

A jövő élelmiszertermelése öntözés nélkül elképzelhetetlen

2019. augusztus 12. 08:04
A klímaváltozás negatív hatással lesz az élelmiszertermelésre, ami klímatudatos gazdálkodást tesz szükségessé – hangsúlyozta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese pénteken Hajdúböszörményben, a VIII. Hajdúsági Expo, Európai Traktorhúzó Verseny és Fieszta megnyitója után tartott agrárfórumon.

A földforgalmi szabályozás változásai

2019. január 17. 07:45
Ez év január 11-én hatályba lépett az agráriumot érintő jogszabály-módosítási csomag, ami egyrészt a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény, valamint a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvénnyel összefüggő egyes rendelkezésekről és átmeneti szabályokról szóló 2013. évi CCXII. törvény egyes paragrafusait módosítja