KUVASZOK SEGÍTIK A POLGÁRŐRÖK MUNKÁJÁT

2023. március 30. 15:02
Fel kell hívni a figyelmet a kuvaszokra, ismertté kell tenni őket, mert azt szeretnénk, ha minél többen magyar kutyafajtát választanának, mikor házi kedvencet szeretnének maguknak - jelentette ki V. Németh Zsolt, magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos az Országos Polgárőr Szövetség részére felajánlott három kuvasz kölyök átadásakor Dunakeszin.
 
KUVASZOK SEGÍTIK A POLGÁRŐRÖK MUNKÁJÁT
A miniszterelnöki biztos elmondta, az agrártárca célja az, hogy ezek a kutyafajták szeretettek, kedveltek legyenek. A program rávilágít arra, hogy ennek a gyönyörű megjelenésű, méltóságot sugárzó kiállású kutyafajtának régi "funkcióját", az őrző-védő tevékenységét a 21. századi körülmények között is kiválóan lehet használni.
 
V. Németh Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy az Agrármisztérium 2 millió forinttal járult hozzá a kutyák megvásárláshoz és kiképzéséhez. Kitért arra is, hogy a tárca több ponton is kapcsolódik ehhez az ágazathoz. Mint tenyésztési hatóság, jóváhagyja a tenyésztési programokat, emellett a Génmegőrzési Stratégia végrehajtásáért is felelős. A harmadik kapcsolódás pedig a hungarikumok ügye. 
 
Mikor magyar nemzeti értékekről beszélünk, akkor nemcsak az érinthetetlen, üvegbúra alatt őrzött tárgyakra, "vasárnapi"  elemekre gondolunk, hanem a magyar életmód védelmére is. Azt szeretnénk, hogy az értékekhez való ragaszkodás az életünk részévé váljon. Mind ételek tekintetében, mind viseletben, vagy jelen esetben, a magyar kutyafajtákban - tette hozzá.
 
forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

GFM: több mint egymilliárd eurós garanciaprogram segíti a magyar kkv-kat

2023. október 24. 15:54
Új, több mint egymilliárd eurós garanciaprogram segíti a magyar kis- és középvállalkozásokat (kkv) – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) hétfőn az MTI-vel.
 
A programról az Európai Bizottság és a GFM tulajdonosi joggyakorlásában álló Garantiqa Hitelgarancia Zrt. hétfőn kötött megállapodást Brüsszelben – írták közleményükben.

Liga Szakszervezetek: idén várhatóan nőni fog a munkanélküliség

2024. január 10. 16:52
Mi az oka annak, hogy bár a foglalkoztatottság emelkedik, a munkanélküliség is nő? 2024. január 9-én az ATV Start vendége volt Mészáros Melinda, a LIGA Szakszervezetek elnöke.