Laborvizsgálat: a magánegészségügyben már elérhető a csúcstechnológia

2023. szeptember 14. 17:39
Világszínvonalú technológiával felszerelt központi laboratóriummal egészült ki a TritonLife csoport szolgáltatásainak köre. Az idén már a legnagyobb magyarországi magánegészségügyi szolgáltatóvá nőtt magyar vállalat ma bemutatott budapesti bázisa több mint egymilliárd forintos beruházással jött létre, és évente akár 10 millió minta vizsgálatára is alkalmas, és a közfinanszírozott ellátásban is részt vesz. Az idén átadott miskolci magánkórház és a veszprémi diagnosztikai központ után a laboratóriumi központtal még nem ért véget a TritonLife terjeszkedése.
Laborvizsgálat: a magánegészségügyben már elérhető a csúcstechnológia
A TritonLife vezetősége,  Latkóczy Krisztina, Fábián Lajos és Haraszti Péter a sajtótájékoztatón  - Fotó: Kallus György / Világgazdaság
 
Évente akár tízmillió teszt elvégzésére alkalmas laboratóriumi diagnosztikai központot hozott létre több mint egymilliárd forintos beruházással a TritonLife csoport Budapesten. 
 
A magyar tulajdonban lévő magánegészségügyi szolgáltató ma átadott központi laboratóriuma, a TritonLabs a beruházócég 21 saját ellátóhelye mellett már több mint 20 egészségügyi szolgáltatóval,  illetve vérvételi hellyel szerződött.
 
A XIII. kerületi Fáy utcában átadott, 1200 négyzetméteres laboratóriumot világszínvonalú technológiával szerelték fel, ezáltal ott olyan különleges tesztek is elvégezhetők, amelyekhez eddig a legnagyobb szolgáltatók is külföldi laborokba küldtek mintákat.
 
A nagy magánszolgáltatóknál megvalósuló több millió orvos-beteg találkozás, akár tízmillió laborvizsgálat, több tízezer nagyműtét és képalkotó diagnosztikai vizsgálat az állami ellátórendszerre nehezedő terheket is enyhíti,hiszen ezek nélkül még hosszabbak lennének a várólisták – emelte ki Fábián Lajos, a TritonLife csoport alapító-elnöke és szakmai stratégiai vezetője, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Társelnöke, és Egészségügyi Tagozatának elnöke.
 
Magánkórházat nyitott Miskolcon a TritonLife: több megyéből is fogadják a várólistás betegeket
Évente három-négyezer műtétre kerülhet sor az új miskolci magánkórházban, a TritonLife csoport hárommilliárd forintos beruházásából megvalósult komplexumban, amely a helyi MacroKlinikával együttműködve az ország első, teljes betegutat kiszolgáló vidéki magánegészségügyi ellátórendszerét alkotja.
 
Az időben elvégzett laboratóriumi szűrővizsgálatoknak köszönhetően már olyankor kimutatható lehet egy kóros elváltozás, amikor a klinikai tünetek még egyáltalán nem jelentkeznek, amikor még van mód beavatkozásra a visszafordíthatatlan betegség kialakulása előtt. Ilyen többek között a 2-es típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás, a stroke, a szívinfarktus vagy a daganatos betegségek nagy része is. 
 
Laboratóriumi vizsgálatok képezik a legtöbb diagnózis alapját, megerősítenek vagy kizárnak diagnosztikai feltételezéseket. Segítségükkel lehet nyomon követni a beteg állapotának javulását, ellenőrizni a terápia hatékonyságát, felmérni egy tervezett orvosi beavatkozás lehetséges kockázatait, de szűrésként életeket hosszabbíthat.
TritonLabs
Évente 10 millió minta vizsgálatára méretezték a TritonLabs kapacitását - Fotó: Kallus György / Világgazdaság
 
A három hónapja működő laboratórium év végére egymillió, később évente akár 10 millió vizsgálat elvégzésére is alkalmas – összegezte a beruházás volumenét Haraszti Péter, a TritonLife csoport alapító-vezérigazgatója, aki nem titkolta, hogy a közfinanszírozott vizsgálatokba is bekapcsolódó, Kelet-Közép-Európa legkorszerűbb megoldásait kínáló laboratóriumi szolgáltatásaival a TritonLabs erős szereplő lesz a magyarországi piacon. 
 
A csúcstechnológiás, nagy kapacitású központi labor felépítésével  a cégcsoport a teljes betegutat lefedi, a járó- és fekvőbeteg-ellátástól, a diagnosztikai központon át a laborvizsgálatig. A TritonLife  a tavalyi 17,5 milliárd forintos bevételével még második, idén viszont már a legnagyobb bevételű, legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatóvá előlépett társaság további fejlesztéseket végez és ad át hamarosan – tudtuk meg.
Mintaszortírozó automata - Fotó: Mohai Balázs / TritonLife
 
Kelet-Közép-Európa leginnovatívabb laboratóriumi hálózatának sajtóbemutatóján elhangzott, hogy a  laboratóriumi diagnosztikai hibák 70 százaléka a vizsgálóhelyre érkezés előtt történik. A TritonLabs által kidolgozott informatikai protokoll segítségével ezen hibák elkerülhetőek, a páciens- és vizsgálati adatok elektronikus továbbítása megakadályozza a manuális hibalehetőségeket. 
 
„A protokoll kidolgozása egyéves szakmai munka eredménye” – mondta Latkóczy Krisztina, a  TritonLabs igazgatója. Mint megtudtuk, a magánegészségügyi szolgáltató cég tervezi a szakorvosképzésbe való bekapcsolódást, a továbbtanulóknak pedig vezetett labortúrákkal segítik a pályaválasztást.
 
A TritonLabs az ország különböző pontjairól fogad mintákat, amelyek szállítását a cég saját logisztikai hálózatán keresztül biztosítja, jellemzően egy napon belüli eredményközléssel.
 
Mint megtudtuk, az idén átadott miskolci magánkórház és a veszprémi diagnosztikai központ után a laboratóriumi központtal még nem ért véget a TritonLife terjeszkedése.
 
forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Gulyás Gergely bejelentette: újra drágulni fog a gáz, erre készüljön a magyar lakosság

2023. március 09. 13:52
Elhúzódik a háború, ez pedig újabb emelkedést fog hozni a gázárakban - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón. Az infláció csökkenése reménykeltő, és továbbra is dolgoznak azon, hogy az év végére egyszámjegyű legyen az áremelkedés, számolt be a Pénzcentrum. 
 
Estébe nyúló ülést tartott tegnap a kormány - ezzel kezdte a mai kormányinfót Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely. A kormány továbbra is elhúzódó háborúra számít, annak minden negatív gazdaságpolitikai következményével.

Tizennégy tonna fogható méretű pontyot telepítettek

2023. március 21. 11:18
Csaknem 14 tonna háromnyaras, fogható méretű pontyot telepített Jász-Nagykun-Szolnok vármegye vizeibe a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége az elmúlt héten - közölte a társaság közleményben a közösségi oldalán.