Lázárék megoldották: meglepetés pénzek jönnek a gazdáknak

2016. december 01. 11:42
Megkezdte a támogatási előlegek kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a Vidékfejlesztési Programból (VP) finanszírozott agrár-környezetgazdálkodási (akg) és ökológiai gazdálkodási támogatásoknál. Néhány nap alatt 15 milliárd forint kifizetését tervezik.

Megindult a VP-ből finanszírozott agrár-környezetgazdálkodási és az ökológiai (ÖKO) támogatások előlegeinek kifizetését, így a napokban minden jogosult számlájára megérkezik a megítélt összeg – írja a Magyar Idők. November végéig 15 milliárd forintot meghaladó összeg kifizetését tervezik.

A napokban azok a gazdálkodók kaphatják meg a nekik járó összeget, akiknél az előzetes ellenőrzések rendben lezárultak, a kifizető ügynökség pedig mindent rendben talált. Körülbelül 6800 gazdálkodó juthat így támogatáshoz – közölte a lap.

Mint ismert, az MVH tizenegy jogcímen fizetett eddig támogatási előleget. Ezek azonban a közvetlen kifizetésekhez tartozó jogcímek voltak, vagyis vidékfejlesztési nem volt közöttük. Az MVH most annak nyomán kezdte meg a két vidékfejlesztési támogatás előlegeinek kifizetését, hogy a Lázár János vezette Miniszterelnökség a hivatal felügyeletét átvette Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter irányítása alá tartozó agrártárcától.

Kapcsolódó cikkek

Megállapodott a magyar agráróriás és az agrár-startup

2017. július 14. 08:45
A KITE Zrt. 2017 júliusától partnerhálózatában értékesíti a Videokontroll precíziós terményszárítási technológiát – állapodott meg a nagyvállalat és a fejlesztő RS Bt.

Mivel lehetne trendivé, ne adj' isten szexivé tenni az üzemi tanács intézményrendszerét?

2018. április 06. 07:37
Tényleg. Mivel is? Hát a nevet ugye buktuk, mert törvény rendezi, és általában valamilyen kellemetlen asszociációval társul. Akkor viszont nem sok más maradt: a tartalommal kell villantani! De persze előtte jó lenne tisztázni, mi haszna van az ÜT-nek?