Lázárék megoldották: meglepetés pénzek jönnek a gazdáknak

2016. december 01. 11:42
Megkezdte a támogatási előlegek kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a Vidékfejlesztési Programból (VP) finanszírozott agrár-környezetgazdálkodási (akg) és ökológiai gazdálkodási támogatásoknál. Néhány nap alatt 15 milliárd forint kifizetését tervezik.

Megindult a VP-ből finanszírozott agrár-környezetgazdálkodási és az ökológiai (ÖKO) támogatások előlegeinek kifizetését, így a napokban minden jogosult számlájára megérkezik a megítélt összeg – írja a Magyar Idők. November végéig 15 milliárd forintot meghaladó összeg kifizetését tervezik.

A napokban azok a gazdálkodók kaphatják meg a nekik járó összeget, akiknél az előzetes ellenőrzések rendben lezárultak, a kifizető ügynökség pedig mindent rendben talált. Körülbelül 6800 gazdálkodó juthat így támogatáshoz – közölte a lap.

Mint ismert, az MVH tizenegy jogcímen fizetett eddig támogatási előleget. Ezek azonban a közvetlen kifizetésekhez tartozó jogcímek voltak, vagyis vidékfejlesztési nem volt közöttük. Az MVH most annak nyomán kezdte meg a két vidékfejlesztési támogatás előlegeinek kifizetését, hogy a Lázár János vezette Miniszterelnökség a hivatal felügyeletét átvette Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter irányítása alá tartozó agrártárcától.

Kapcsolódó cikkek

Pihenőnapon kell dolgozni: mit fizet a munkáltató?

2018. június 04. 14:11
Pihenőnapján hívja be dolgozni a munkáltató a munkavállalót, milyen extra költségeket (utazás, lemondott program) kell számára megtéríteni? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

A termelékenységgel nőjenek a bérek

2017. február 10. 07:57
Az Európai Unió 2013 óta 8 millió új munkahelyet teremtett, a munkanélküliség 10 százalék alá csökkent, de ez nem elég - erről is beszámolt a Bizottság képviselője az Európai Szociális Alap Tanácsadó Bizottságának ülésén 2017. február 9-én, Brüsszelben.