Kapcsolódó tartalmak: gazda

Hír: Új térinformatikai rendszer segíti májustól a gazdákat

2016. április 19. 07:49
 
A térinformatikai rendszer információkat szolgáltat majd egyebek között a felszín alatti vizek, az ivóvízbázisok éghajlati sérülékenységérő.

Hír: Gazdákra kell alapozni az élelmiszertermelést nem a GMO-iparra

2016. június 22. 08:57
 
Mezőgazdaságra van szükség és nem élelmiszer-vegyiparra, hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.
 

Hír: A miniszterhelyettes Luxemburgban lobbizott

2016. június 30. 09:17
 
Közös felelősségünk, hogy a tejpiacon kialakult válság miatt bajban lévő gazdáknak segítséget nyújtsunk, ezért arra kérjük az Európai Bizottságot, hogy a Tanács július 18-i ülésén tegyen javaslatot rendkívüli intézkedések bevezetésére. Ezeket uniós források segítségével szükséges megtenni – közölte Luxemburgban, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülésén Nagy István miniszterhelyettese.

Hír: Vihar- és a jégkárok esetén az agrár-kárenyhítési rendszer segíti a gazdákat

2016. július 22. 08:37
 
A mezőgazdasági káreseményeket, mint például a jégeső-, vagy a belvízkár, a bekövetkezéstől számított 15 napon belül kell bejelenteniük az agrár-kárenyhítési rendszerben tag gazdálkodóknak. Így a kárenyhítési alapból érkező forrásoknak köszönhetően csökkenthető az az anyagi veszteség, amelyet terményeikben az időjárás okozott. A Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszer elektronikus alkalmazása a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) honlapján érhető el.

Hír: Nem csak a gazdáknak jár a támogatás a fagykárra

2016. július 25. 08:09
 
 
Mostantól a jégkárt szenvedett gazdák után már a fagykár sújtotta agrárvállalkozások is részesülhetnek teljes támogatásban az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció keretében.

Hír: Ingyen hitelt kapnak a fagykár sújtotta gazdák

2016. július 28. 07:57
 
Hektáronként maximum félmillió forinthoz juthatnak Hektáronként legfeljebb 500 ezer forint összegű kamat- és költségmentes hitelhez juthatnak azok a gazdák, akiknek idén áprilisában fagykár sújtotta ültetvényeit - közölte a Földművelésügyi Minisztérium az MTI-vel.
 

Hír: A klímaváltozással a gazdák profitálhatnak is

2016. augusztus 01. 08:00
 
Miközben a gazdáknak világszerte fel kell készülniük a globális felmelegedés jelentette kihívásokra, a klímaváltozás bizonyos vonatkozásai ellensúlyozhatják a negatív hatásokat, sőt, egyes termények esetében akár növekedhetnek is a hozamok – derült ki egy friss kutatásból.

Hír: A magyar gazdákat és a magyar kenyeret is ünnepeljük

2016. augusztus 22. 07:59
 
El kell ismernünk és meg kell becsülnünk azt, hogy több mint 1000 éve a magyar földművesek teszik le az asztalra minden magyar kenyerét és tartják fenn munkájukkal, értékrendjükkel a magyar nemzetet - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Kunszentmártonban, a Magyarok Kenyere ünnepségen.

Hír: Megduplàztàk adomànyaikat a Heves megyei gazdàk

2016. augusztus 22. 08:00
 
Fontos megvédenünk az élelmiszertermelés szoros kapcsolatát a természet rendjével, és megismertetni a fogyasztókkal a GMO-mentes magyar mezőgazdaságot, az ízletes és egészséges hazai ételeket, italokat, hagyományos konyhaművészetünket, hogy a gazdák ne váljanak kiszolgáltatottá a GMO-k, az olcsó és silány élelmiszerek világában - mondta Fazekas Sàndor földművelésügyi miniszter a Magyarok Kenyere Ünnepségen Kàpolnàn.

Hír: Egyre hatékonyabban használják ki a gazdák a termeléshez kötött támogatási jogcímeket

2016. augusztus 23. 08:27
 
2016-ban nőtt a termeléshez kötött támogatásokra beadott gazdálkodói kérelmek száma, ebből is látszik, hogy a gazdák egyre hatékonyabban használják ki a termeléshez kötött támogatási jogcímek adta lehetőségeket, tehát egy jól működő konstrukcióról van szó – mondta Feldman Zsolt a XVII. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumon, Kecskeméten.
«12345»