Leállt a világ legnagyobb Nutella-gyára

2019. február 22. 08:35
Átmenetileg bezárták az olasz cég normandiai gyárát.

Minőségi probléma miatt bezárták azt a gyárat, ahol a világ teljes Nutella-mennyiségének negyede készül. Az olasz cég közölte, hogy a most is boltokban lévő termékeket meg lehet vásárolni, minőségi kockázat egyik terméküknél sem áll fenn – írja a Euronews.

Fotó: AFP

A közleményből nem derült ki, hogy pontosan milyen hibát találtak a normandiai Viller-Ecalles gyárában, mindenesetre amíg nem zárul le a hibák okait kereső vizsgálat, zárva marad a gyár.

A franciaországi gyárban napi 600 ezer üveg Nutellát készítenek, ez a cég össztermelésének negyede.

A Ferrero közölte, hogy az elkészült mogyorókrémeket zavartalanul szállítja továbbra is.

vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Te jó ég! A magyar gyümölcs 30-40 százaléka a feketepiacon végzi

2020. március 31. 09:27
A globális piacnak köszönhetően szabadon ömlik be Magyarországra az alacsony áron értékesíthető import áru, ami nem könnyíti meg a hazai termelők helyzetét. Mindezt tovább tetézi a termékekre rakódó 27%-os áfa és a magyar gyümölcsmennyiség közel 30-40%-os feketepiaci értékesítése, a koronavírus globális megjelenése pedig már csak hab azon a bizonyos tortán. A magyar gyümölcstermesztők jelen helyzetéről és a jövőbeni kilátásokról a Zsendülés konferencián az Év kertésze 2018 díjat elnyert, a Fresh Fruit TÉSZ alapítója és elnöke, Juhos Csaba beszélt a HelloVidéknek.

Elindul a Nébih élő online valóságshow-ja

2019. március 28. 08:00
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) újabb innovatív, ismeretterjesztő, szemléletformáló projektet indít. Ma délután (márc.27.) 4 órakor kezdődik az első, élő stream-es valóságshow, „Túlélő tojások” címmel. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartás fontosságára, többek között – közeledve az ünnepekhez – arra, hogy senki ne ajándékozzon élő állatot.