Lebukott... – Tanuljunk az Ő kárán, okosan!

2016. április 21. 07:41
139 millió forintnyi szállítmányt próbált eltitkolni egy gazdálkodó az EKÁER-ben. – A NAV a társaság EKÁER adatai, valamint áfa-bevallásainak elemzése után 52,5 millió forint értékben foglalta le a cég munkaeszközeit, valamint 4 gépjárművét.

A NAV munkatársai a társaság EKÁER bejelentéseinek, áfa-bevallásainak elemzése után nyomon követték a cég szállítmányait.

 

 

Az első ilyen szállítmány a gazdálkodó egyik, éppen lerakodást végző kamionja volt. Kiderült, hogy jelentős az eltérés a bejelentett súly és a ténylegesen szállított súly között. Az ügyvezető ellentmondásos nyilatkozata miatt a társaság telephelyén az adóellenőrök megvizsgálták az értékesítési számlákat, a könyvelést, és ezeket összevetették az EKÁER adataival: 62 esetben, 139 millió forintnyi szállítmányt nem jelentettek be az EKÁER-be.

EKÁER Minden apróbb mulasztást is igyekezzünk elkerülni! – fotó: Shutterstock

A súlyos mulasztások miatt ideiglenes biztosítási intézkedésként a NAV munkatársai lefoglalták a vállalkozás munkaeszközeit (hűtőkamrákat, targoncát, lapmérleget) 51,5 millió forint, továbbá 1 gépjárművét 1 millió forint értékben. Emellett további 3 gépjárművet is lefoglaltak.

A NAV – a preventív jelleggel – folyamatosan ellenőrzi az EKÁER-ben szereplő adatok valóságtartalmát, tovább erősítve ezzel a tisztességes piaci szereplők helyzetét – olvasható az adóhivatal közleményében.

forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Az Élelmiszerbank elindítja Együnk Egymásért kampányát a nélkülözők segítésére

2020. szeptember 18. 10:51
Az Együnk Egymásért, nélkülözőket segítő kampányt immáron 9. alkalommal indítja útjára a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A járvány elhúzódó hatása a nélkülözőket kilátástalan helyzetbe hozza. A kampány célja, hogy a beérkező támogatáson keresztül a nélkülözők élelmiszer ellátást kaphassanak.
 
 
 

A XXI. század kihívásaira keresi a válaszokat az integrált Szent István Egyetem

2020. július 31. 07:26
Az agrár-felsőoktatás integrációval a XXI. század kihívásaira keresi a válaszokat a megújuló Szent István Egyetem - közölte az agrárminiszter csütörtökön Gödöllőn.