Lebukott... – Tanuljunk az Ő kárán, okosan!

2016. április 21. 07:41
139 millió forintnyi szállítmányt próbált eltitkolni egy gazdálkodó az EKÁER-ben. – A NAV a társaság EKÁER adatai, valamint áfa-bevallásainak elemzése után 52,5 millió forint értékben foglalta le a cég munkaeszközeit, valamint 4 gépjárművét.

A NAV munkatársai a társaság EKÁER bejelentéseinek, áfa-bevallásainak elemzése után nyomon követték a cég szállítmányait.

 

 

Az első ilyen szállítmány a gazdálkodó egyik, éppen lerakodást végző kamionja volt. Kiderült, hogy jelentős az eltérés a bejelentett súly és a ténylegesen szállított súly között. Az ügyvezető ellentmondásos nyilatkozata miatt a társaság telephelyén az adóellenőrök megvizsgálták az értékesítési számlákat, a könyvelést, és ezeket összevetették az EKÁER adataival: 62 esetben, 139 millió forintnyi szállítmányt nem jelentettek be az EKÁER-be.

EKÁER Minden apróbb mulasztást is igyekezzünk elkerülni! – fotó: Shutterstock

A súlyos mulasztások miatt ideiglenes biztosítási intézkedésként a NAV munkatársai lefoglalták a vállalkozás munkaeszközeit (hűtőkamrákat, targoncát, lapmérleget) 51,5 millió forint, továbbá 1 gépjárművét 1 millió forint értékben. Emellett további 3 gépjárművet is lefoglaltak.

A NAV – a preventív jelleggel – folyamatosan ellenőrzi az EKÁER-ben szereplő adatok valóságtartalmát, tovább erősítve ezzel a tisztességes piaci szereplők helyzetét – olvasható az adóhivatal közleményében.

forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Mulasztásban a kormány, módosítani kellene a munka törvénykönyvét

2022. augusztus 03. 08:30
Egy 2019-ben született uniós irányelv szerint a jelenleginél több fizetett szabadnap járna az apáknak a gyerek születése után; a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) mai közleményében felszólítja a kormányt, hogy a munka törvénykönyve megfelelő módosításával garantálja az apáknak a mostani 5 helyett a legalább 10 fizetett szabadnapot.

Komoly munkaerőhiány van ma Magyarországon?

2016. augusztus 26. 08:20
Komoly munkaerőhiánnyal küzdenek ma Magyarországon a cégek! Hihetetlen, nem? De így van.