Leépítés a Magyar Postánál, 1200 embert küldenek el

2023. február 28. 12:02
A stabil működést kívánja ezzel megőrizni a cég.
A Magyar Posta elbocsátja 1200 munkavállalóját - közölte a csoportos létszámleépítésről szóló döntést a cég. Közleményük szerint a létszámcsökkentés a szolgáltatási színvonalat nem érinti, a társaság célja továbbra is az, hogy az ország minden pontján magas minőségű szolgáltatásokat nyújtson lakossági és üzleti partnerei számára egyaránt.
Leépítés a Magyar Postánál, 1200 embert küldenek el
A Magyar Posta által korábban meghirdetett új posta partneri program lehetőséget biztosíthat arra, hogy az érintett dolgozókat a szerződött partnereknél foglalkoztassák tovább, de a vállalat együttműködik a kormány foglalkoztatáspolitikáért felelős szervezeteivel is annak érdekében, hogy segítse a minél gyorsabb elhelyezkedést - írta a vállalat.
 
A tavaly novemberben kinevezett új vezetés kiemelt feladatának nevezték a szervezet hatékonyságának növelését, a modern és 21. század követelményeinek megfelelő üzletmenet és szolgáltatási színvonal kialakítását. "Az Európát sújtó és elhúzódó szankciós energiaválság azonban egyre nehezebb gazdasági környezetet teremt, amely hasonlóan a bel- és külföldi nagyvállalatokhoz, a Magyar Posta tevékenységére is egyre inkább kihat."
 
Hangsúlyozták, annak érdekében hozta az újabb kényszerű döntést a cég vezetése - mint az ország legnagyobb postai és pénzügyi szolgáltatója, valamint csomaglogisztikai vállalata -, hogy a jelenlegi szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is meg tudja őrizni működésének stabilitását.
 
forrás: infostart.hu

Kapcsolódó cikkek

Még egy hétig lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

2023. április 05. 12:35
Április 11-én, kedden 18.00 óráig jelentkezhetnek az önkéntesek a tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! programsorozatra - hívta fel a figyelmet keddi közleményében Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium (EM) parlamenti államtitkára.
 
A minisztérium támogatásával megvalósuló közösségi kampány célja, hogy megerősítse a környezettudatos attitűdöt a lakosság, a fogyasztók körében, hangsúlyozza az illegális hulladék-elhelyezés megelőzésének és megszüntetésének fontosságát és népszerűsítse az önkéntességet.
 

Üzemszünet lesz a NAV-nál, a webes és mobilfelületeket is érinti

2024. március 01. 15:47
Karbantartási folyamatok miatt 2024. március 3-án (vasárnap) 9 órától 21 óráig üzemszünet lesz a NAV webes felületein és a NAV-Mobil applikáción