Legelnek a szürkemarha gulyák

2023. július 31. 12:11
A Körös-Maros Nemzeti Parkban fekvő Vásárhelyi-puszta az itt élő emberek számára nemcsak füves táj, hanem állattartásra és legeltetésre alkalmas pusztarész is.
 
Legelnek a szürkemarha gulyák
Igazgatóságunk munkatársai a puszta déli részén elhelyezkedő Csomorkány és az északi részen található Fecskés nevű területekre, az ottani gulyaállásokra már május elején kihajtották a magyar szürke szarvasmarhákat, írja a nemzeti park honlapja. Az állatok rideg tartásban maradnak itt egészen addig, míg a hideg időjárás be nem köszönt ősszel.
A legutóbbi szaporulat borjai időközben életerős növendékekké serdültek. Testtömegük már a 180-250 kg-ot is eléri. A nemzeti parkban legeltetett állatok húsa tömör, márványozott, erősen rostos, ezért a belőlük készült ételek rendkívül finomak és egészségesek.
 
forrás: agrotrend.hu / Körös-Maros Nemzeti Park

Kapcsolódó cikkek

A jó pálinkához elhivatottság kell

2023. június 30. 13:13
Évek óta egyre inkább azt tapasztaljuk, hogy a pálinkák esetében is növekszik a minőség, ami számunkra nagyon fontos visszajelzés - jelentette ki dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára a 2023. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny ünnepélyes díjátadóján, csütörtökön, Budapesten.

A kormány stratégiai ágazatként tekint a mezőgazdaságra

2023. május 05. 13:53
A magyar agrárium alapjai stabilak, az elmúlt 13 év intézkedései nyilvánvalóvá tették, hogy a kormány a magyar mezőgazdaságra stratégiai ágazatként tekint - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára csütörtökön Hódmezővásárhelyen.