Legelnek a szürkemarha gulyák

2023. július 31. 12:11
A Körös-Maros Nemzeti Parkban fekvő Vásárhelyi-puszta az itt élő emberek számára nemcsak füves táj, hanem állattartásra és legeltetésre alkalmas pusztarész is.
 
Legelnek a szürkemarha gulyák
Igazgatóságunk munkatársai a puszta déli részén elhelyezkedő Csomorkány és az északi részen található Fecskés nevű területekre, az ottani gulyaállásokra már május elején kihajtották a magyar szürke szarvasmarhákat, írja a nemzeti park honlapja. Az állatok rideg tartásban maradnak itt egészen addig, míg a hideg időjárás be nem köszönt ősszel.
A legutóbbi szaporulat borjai időközben életerős növendékekké serdültek. Testtömegük már a 180-250 kg-ot is eléri. A nemzeti parkban legeltetett állatok húsa tömör, márványozott, erősen rostos, ezért a belőlük készült ételek rendkívül finomak és egészségesek.
 
forrás: agrotrend.hu / Körös-Maros Nemzeti Park

Kapcsolódó cikkek

75 százalékos támogatás jár erre a vetőmagra

2023. április 27. 12:14
Megjelent a fűszerpaprika-termesztők által igénybe vehető támogatásról szóló tájékoztató.
 
A fűszerpaprika-termelők a 37/2014. (IV. 4.) VM rendelet alapján vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek a fémzárolt vetőmag költségeinek részbeni kompenzálására.
 

Az agrárium tele van lehetőségekkel, perspektívákkal és sikerekkel

2023. augusztus 14. 14:47
A Magyarország Legszebb Birtoka verseny résztvevői a saját példájukon keresztül mutatják meg, hogy az agrárium tele van lehetőségekkel, perspektívákkal, eredményekkel és sikerekkel – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a megmérettetés elismeréseinek átadásán, szombaton, Etyeken.