Lélegzetelállító luxuskabinok nyílnak a norvég fjordok fölött

2023. január 26. 13:55
A Norvégia délnyugati részén, Rogaland megyében fekvő Lysefjord fölött különleges szálláshely nyílik február elsején. A The Boulder három új luxuskabinnal várja a vendégeket, akik úgy érezhetik majd magukat, mintha lebegnének a fjordok felett.
Különleges kialakításával és a Lysefjord fölötti egészen elképesztő elhelyezkedésével a The Bolder Norvégia egyik legkülönlegesebb szálláshelye lesz. A Snøhetta építésziroda által tervezett három új faház már készen áll a vendégek fogadására, az első szerencsés látogatók február 1-től vehetik igénybe a szálláshelyeket.
Lélegzetelállító luxuskabinok nyílnak a norvég fjordok fölött
A kabinokban a Lysefjordra néző hatalmas panorámaablakok várják a vendégeket, ahonnan elképesztő kilátás nyílik a környékre. A hálószobákban franciaágyat helyeztek el, kétoldali panorámaablakokkal a fjordokra. A kabin emeletén jól felszerelt, modern konyha segít abban, hogy a vendégek teljesen elvonulhassanak a világ elől.
 
Az első két, The Bolder Skylodge nevű faház hatalmas sikert aratott. A tulajdonos-ötletgazda Tom B. Norland "vad ötleteként" ismert faházak  Norvégia legkülönlegesebb szálláshelyei között váltak ismertté. Az egyedi építészet és a természet találkozása volt a kiindulópont a The Bolder Starlodge projekt továbbfejlesztéséhez.
 
"Az új Starlodge-ok az első két megépített lodge-ból szerzett tapasztalatainkra épülnek. Ezek 40%-kal nagyobbak, még magasabb színvonalat képviselnek, elhelyezkedésük és az anyagválasztás tekintetében pedig még inkább eggyé válnak a természettel" - mondja Norland.
 
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vendégek 80%-a párban érkezik, ezért az új kunyhókban csak egy franciaágy található. Két kabin közvetlenül a sziklák szélén helyezkedik el, ami a vendégeknek azt az egyedülálló érzést nyújtja, mintha lebegnének, és eggyé válnának a természettel és az elemekkel.
 
"A kabinokhoz közvetlenül fel lehet hajtani autóval, így a szállás egész évben elérhető. Az élmény talán ősszel, télen és tavasszal a legvarázslatosabb" - folytatja Norland.
 
A részletekre, a minőségre és a természetre való odafigyelés az, ami a neves norvég építészirodát, a Snøhetta-t inspirálta a házak tervezésénél.
 
"Nem gyakran dolgozunk ilyen kis léptékű projekteken, mint ez, de a kabinok megtervezése nagyon fontos és izgalmas projekt volt számunkra. Kihívást jelentett, de pozitív értelemben. Ami izgatott bennünket ebben a projektben, az a minőség, a luxus iránti elkötelezettség, és az a vágy, hogy a természettel harmóniában lévő dolgot hozzunk létre" - mondja Frank Denis Foray, a Snøhetta projektmenedzsere, aki a The Bolder Starlodge-on dolgozott.
 
"A lehető legkisebb karbonlábnyomot akartuk hagyni a munkánk során. Az elképzelés az volt, hogy a vendégek elvonulhassanak, eggyé válhassanak a természettel. A környező táj elemeit szerettük volna felhasználni a tervezésben is" - folytatja Foray. Az alaphoz, amelyen a kabinok "lebegnek", a gránithegy szikláját használták. A faanyag ugyanolyan típusú fákból származik, mint amilyenek a kunyhókat körülveszik, és a belső anyagválasztásnál is a környező tájból inspirálódtak. Mindent gondosan átgondoltak, a konyhakések kiválasztásától kezdve a bútorokhoz használt fafajtákig. Emellett figyeltek a minőségi brandek használatára is, így olyan márkákkal találkozhatunk a kabinokban, mint a Vipp, az Expo Nova és az Eikund.
 
A kabinokból könnyen elérhetőek a jól kiépített ösvényeken a kilátópontok is, ahonnan a vendégek élvezhetik a fjordvidékre nyíló kilátást. Az egyik ösvény része a Preikestolen (a szószék-szikla) felé vezető új útvonalnak is.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Megkezdte a toborzást a hamarosan nyíló, ötcsillagos Dorothea Hotel

2023. augusztus 22. 16:52
Tovább bővül Budapesten a Marriott International szállodalánc prémium portfóliója; novemberben nyitja meg kapuit a három történelmi épület különleges összekapcsolódásából megszülető ötcsillagos Dorothea Hotel, Budapest, Autograph Collection.
A 216 szobás szálloda izgalmasan ötvözi a város modern energiáját időtlen szépségével, tökéletesen illeszkedve az Autograph Collection Hotels márka portfóliójába, egy különleges új szállodát és pezsgő találkozási pontot kínálva a belváros szívében. A hotelben már gőzerővel folyik a toborzás változatos munkakörökbe.

Nyolcszáz felújított szállodaszobát ad át idén a Hunguest – interjú Détári-Szabó Ádámmal

2023. február 01. 14:58
Ütemterv szerint halad a Hunguest Hotels 50 milliárd forintos felújítási programja, a lillafüredi Palotaszállótól azonban idén elbúcsúznak – tudtuk meg Détári-Szabó Ádám vezérigazgatótól, akit a 2020 óta történt hoteleladásokról, akvizíciókról és a lánc további terjeszkedési terveiről is kérdeztünk.
 
A turizmust is elérő kormányzati takarékossági intézkedések részeként összesen 4 milliárd forint értékű támogatást vontak vissza felújításra kijelölt Hunguest-szállodáktól – ez gyakorlatilag a Kisfaludy-programból 2020-ban elnyert 17,7 milliárd forintnyi támogatásuk közel egyharmada. Mi lesz ezeknek a projekteknek a sorsa?