Lemondott Szigliget teljes vezetése

2020. július 23. 08:00
A leköszönő polgármester szerint ma már nem lehet olyan értékrend szerint végezni a munkáját, amiben hisz, és amit képviselt az elmúlt huszonkét évben.
Lemondott Szigliget teljes vezetése

Lemondott szerda reggel tisztségéről Szigliget független polgármestere, Balassa Balázs, és feloszlatta magát az önkormányzat négy független tagból álló képviselő-testülete is – írta meg a Hirbalaton.hu.

A lapnak a településvezető – aki négy évig képviselőként dologozott, majd 18 éven át irányította Szigligetet –, azt mondta, nagyon nehéz volt meghozni a döntést, „de úgy érzem, hogy ma már nem lehet a szerint az értékrend szerint végezni a munkámat, amiben hiszek, és amit képviseltem az elmúlt huszonkét évben”. Hozzátette: a testület egyetértett az érveivel, ezért mondták ki, hogy felállnak.

Balassa arról is beszélt, hogy már a tavalyi önkormányzati választáson sem akart elindulni, de a megkezdett munkák befejezéséért, és a jelenleg is zajló pályázatok miatt végül úgy döntött, hogy ismét megméreti magát. Rajta kívül nem volt másik jelölt a posztra.

Egyre nehezebben élem meg az igazságtalan, rosszindulatú támadásokat. Rá kellett döbbennem arra, hogy nagyon megváltozott az a közeg, ami körül vesz bennünket, és amiért korábban időt, energiát nem kímélve szerettem dolgozni. Végső döntésem meghatározó okát még nem szeretném nyilvánosságra hozni”

– fűzte hozzá a polgármester, aki azt is elárulta, hogy nem a településen belüli konfliktusok, hanem külső okok vezettek a lemondásához.

A település új vezetésének megválasztásáig a leköszönő polgármester és képviselő-testület marad hivatalban, változatlan hatáskörrel.

Balassa öt éven át, tavalyig a térség önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség elnöke volt, majd társelnök lett. Ezt a posztot a továbbiakban nem töltheti be.

Az MTI-nek Lutár Mária, a település jegyzője azt mondta, hogy az időközi választás időpontját 15 napon belül kell kitűzni.

Június 30-án egy másik Balaton-parti település polgármestere, a fideszes Szomorú Szilárd mondott le. A döntését azzal indokolta, hogy nem arra vállalkozott, ami a településen folyik, nem harcba és csatába készült. „Én egy olyan Balatonszemest képzeltem el, ahol az emberek elférnek egymás mellett. Nyaralós a helyi mellett, fekete a fehér mellett. Ahol béke van és szeretet” – fogalmazott.

hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Ezzel a módszerrel sokáig friss marad a levágott zöldfűszer: nem kell mindig újat venned!

2020. május 29. 06:40
A legtöbben csak beszaladunk a boltba és lekapunk néhány szárított fűszernövényes tasakot a polcokról. Pedig nem is hinnénk, mennyire könnyű megtermeszteni a leghétköznapibb fajtákat. Sőt, a tárolásuk is pofon egyszerű, nem igényel különleges eljárást. Éppen ezért összeszedtünk néhány trükköt, melyek segítenek a friss növényeket több napig is eltárolni. Ezek után már te sem vágysz majd a bolti, csomagolt változatokra.

SMS-ben jeleztem, hogy csúsztatnék aznap

2016. szeptember 27. 08:30
Olyan kérdésem, hogy a múlt héten szombaton benn voltam túlórán, a következő héten nem mentem be, kedden reggel írtam sms -t a műszakvezetőmnek, hogy nem tudok bemenni és csúsztatnám a múlt heti túlórámat. Mire ő egyből beírta aznapra az igazolatlanomat, ami bónuszok és cafetéria megvonással jár. Tehát 1 túlórám van, és pár nap szabadságom, de mégis igazolatlan napot írtak be. Hozzáteszem neves cégről van szó, gépi idő elszámolással. Mit tanácsolnak mit tegyek, hogy fizetéskor ne vesszen el ennyi pénzem?