Levelet írtak Kásler Miklósnak – ezt kérik a minisztertől

2020. szeptember 25. 08:53
Két szakszervezet közösen fordult az EMMI miniszteréhez.

A Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) és a Független Egészségügy Szakszervezete (FESZ) közös levelében kéri a minisztert, hogy a pedagógusoknak megígért, karantén esetén járó száz százalékos táppénz az egészségügyi- és szociális szférában dolgozóknak is járjon hosszadalmas, bürokratikus elbírálás nélkül.

Bár az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 70.§-a alapján amennyiben a dolgozó munkavégzéssel összefüggésben került karanténba, járványügyi megfigyelés alá, minden ezzel kapcsolatos költségének megtérítésére, kieső munkajövedelmének megtérítésére is jogosult, az érdekképviselethez rengeteg jelzés érkezett, hogy az eddig karanténba került egészségügyi- és szociális munkavállalók csupán hatvan százalékos táppénzt kaptak.

A MOSZ és a FESZ levelében kéri a minisztert, hogy a teljes körű táppénz megítélése legyen sokkal gördülékenyebb, hiszen az illetékes hatóságoknak minden szükséges igazolás a rendelkezésére áll az egyszerűsített eljáráshoz. Mivel az egészségügyi- és szociális szférában dolgozók bérezése rendkívül alacsony, így számukra az alapilletményük negyven százalékának elvesztése komoly anyagi terhet jelent.

piacesprofit.hu

Kapcsolódó cikkek

Rögzített telefonhívás miatt bírságolt a NAIH

2021. június 30. 14:34
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) friss döntésében rögzített telefonbeszélgetés miatt szabott ki 500.000,-FT, illetve 200.000,-Ft adatvédelmi bírságot az érintett közhatalmi szervekre. Az ügy tanulságait az alábbiakban mutatjuk be:

EGSZB vélemények

2018. november 09. 08:18
Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság 2018. évi őszi ülésszakán több témáról fogadott el véleményt, így, többek között az Európai Munkaügyi Hatóságról, a szociális védelemhez való hozzáférésről, illetve munkavédelmi és fogyasztóvédelmi kérdésekről.