Levelet írtak Kásler Miklósnak – ezt kérik a minisztertől

2020. szeptember 25. 08:53
Két szakszervezet közösen fordult az EMMI miniszteréhez.

A Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) és a Független Egészségügy Szakszervezete (FESZ) közös levelében kéri a minisztert, hogy a pedagógusoknak megígért, karantén esetén járó száz százalékos táppénz az egészségügyi- és szociális szférában dolgozóknak is járjon hosszadalmas, bürokratikus elbírálás nélkül.

Bár az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 70.§-a alapján amennyiben a dolgozó munkavégzéssel összefüggésben került karanténba, járványügyi megfigyelés alá, minden ezzel kapcsolatos költségének megtérítésére, kieső munkajövedelmének megtérítésére is jogosult, az érdekképviselethez rengeteg jelzés érkezett, hogy az eddig karanténba került egészségügyi- és szociális munkavállalók csupán hatvan százalékos táppénzt kaptak.

A MOSZ és a FESZ levelében kéri a minisztert, hogy a teljes körű táppénz megítélése legyen sokkal gördülékenyebb, hiszen az illetékes hatóságoknak minden szükséges igazolás a rendelkezésére áll az egyszerűsített eljáráshoz. Mivel az egészségügyi- és szociális szférában dolgozók bérezése rendkívül alacsony, így számukra az alapilletményük negyven százalékának elvesztése komoly anyagi terhet jelent.

piacesprofit.hu

Kapcsolódó cikkek

Megszavazta a parlament a munka törvénykönyvének módosítását

2018. december 12. 15:27
 Megszavazta a parlament  a munka törvénykönyvének módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.

Tájékoztató a VKF június 29-ei üléséről

2020. július 01. 08:00
A 2020. 06.29-én –videókonferencia keretében – megtartott VKF ülésen elhangzottakról az alábbi tájékoztatást adjuk: