Levelet írtak Kásler Miklósnak – ezt kérik a minisztertől

2020. szeptember 25. 08:53
Két szakszervezet közösen fordult az EMMI miniszteréhez.

A Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) és a Független Egészségügy Szakszervezete (FESZ) közös levelében kéri a minisztert, hogy a pedagógusoknak megígért, karantén esetén járó száz százalékos táppénz az egészségügyi- és szociális szférában dolgozóknak is járjon hosszadalmas, bürokratikus elbírálás nélkül.

Bár az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 70.§-a alapján amennyiben a dolgozó munkavégzéssel összefüggésben került karanténba, járványügyi megfigyelés alá, minden ezzel kapcsolatos költségének megtérítésére, kieső munkajövedelmének megtérítésére is jogosult, az érdekképviselethez rengeteg jelzés érkezett, hogy az eddig karanténba került egészségügyi- és szociális munkavállalók csupán hatvan százalékos táppénzt kaptak.

A MOSZ és a FESZ levelében kéri a minisztert, hogy a teljes körű táppénz megítélése legyen sokkal gördülékenyebb, hiszen az illetékes hatóságoknak minden szükséges igazolás a rendelkezésére áll az egyszerűsített eljáráshoz. Mivel az egészségügyi- és szociális szférában dolgozók bérezése rendkívül alacsony, így számukra az alapilletményük negyven százalékának elvesztése komoly anyagi terhet jelent.

piacesprofit.hu

Kapcsolódó cikkek

Sokkal több szakszervezet szűnik meg, mint ahány új alakul

2021. november 16. 08:13
A KSH tavaly 275 ezer 600 szakszervezeti tagot tartott nyilván

Kártyával fizet? - Kellemetlen változás számos magyar boltban

2019. november 26. 08:43
Ha egy érintéses fizetés elsőre nem jön össze, akkor nem kell kétségbeesni, jó eséllyel a "45 ezres szabály" lehet a ludas.