Levendulafesztivállal indul a nyár Tiszaderzsen

2024. június 10. 15:48
A Tisza-tó nyárindító minifesztiválja a Tiszaderzsen megrendezésre kerülő Tisza-tavi Levendula Fesztivál, ami a gondtalan kikapcsolódást ötvözi a művészettel és az aktív időtöltéssel.
Levendulafesztivállal indul a nyár Tiszaderzsen
Az immár negyedik alkalommal megrendezett fesztivál célja, hogy szélesebb körben ismertesse meg Tiszaderzs értékeit és kikapcsolódási lehetőséget nyújtson a Tisza-tó csendes, idilli falujában.
Tiszaderzs Archives - Oldal 2 a 4-ből - I Love Tisza-tó
A fesztivál előestéjén, június 14-én, péntek délután A Szakkör kiállításával indulnak a programok, majd este blues koncerttel folytatódnak a romtemplom kertjében.
Tisza-tavi Fesztivál 2020 - Élményem.hu
Nikodém Norbert tiszaderzsi jazz zenész meghívására érkezik ide Kasai Jnofinn karibi-amerikai énekes, zongorista, producer, dalszerző, akik együtt fognak zenélni. A 13. századi romtemplom kertjének hangulata és a zene tökéletes összhangban talál egymásra ezen a helyen.
 
Másnap, a levendulásban családi programok várják a látogatókat: délelőtt gyermek és felnőtt jóga, kézműves foglalkozások, népi játékok, kézműves helyi termék vásár, sütivásár, kerékpáros falunéző túra is szerepel a repertoárban.
Az örökifjú és aranytorkú Tavirózsa... - Tiszaderzs település | Facebook
A nap folyamán az abádszalóki származású Szabó Kitti fog zenélni, valamint a tiszaderzsi Tavirózsa Népdalkör közös nótázásra várja a látogatókat.
SiposArt - BEMUTATKOZÁS
A közeli Magőrlő Művészeti Központban pedig Sipos Márta grafikus kiállításmegnyitójára várják az érdeklődőket.
Nemcsak nézni, szedni is lehet - Fotó: Te szedd! - Levendula napok
 
A „Te szedd!" - Levendula napok hagyománya 2020-ban indult, és azóta minden évben nagy sikerrel kerül megrendezésre. Az esemény mára több napos családi programmá nőtte ki magát, ahol a látogatók maguk szüretelhetik a levendulát és a hétvégi rendezvényen élvezhetik a különféle programokat június 17-től 21-ig.
 
A Tisza-tavi Levendulás története
Tiszaderzs 2019-ben kezdte el ültetni az első levendulatöveket, és azóta a kertben több ezer tő gyönyörű virág díszeleg. Ma már közel 7000 négyzetméteren virágzik több mint 6000 tő levendula, amelyre a Tisza-tó környéke is csodájára jár. A Tisza-tavi levendulás rövid idő alatt vált a helyiek és a turisták kedvencévé, országszerte ismertté téve a települést.
Megnyitott a Tisza-tavi Levendulás, a Tisza-tó levendulakertje Tiszaderzsen  - I Love Tisza-tó
forrás: turizmus.com
 

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes vasárnap a Néprajzi Múzeum Napján

2023. február 23. 13:18
Ingyenes programkavalkádra várja az érdeklődőket a Néprajzi Múzeum március 5-én.
A Néprajzi Múzeum minden évben ingyenes rendezvénnyel idézi fel, hogy 1872. március 5-én igazgatóőrré nevezték ki Xántus Jánost. Xántus az ázsiai expedíciója során gyűjtött hatalmas állattani anyagból, valamint 2500 darabos, párját ritkító borneói etnológiai gyűjteményéből hozta létre a Nemzeti Múzeum Néprajzi Osztályát, amivel lefektette a későbbi Néprajzi Múzeum alapjait.

Ezek a legjobb új vasútvonalak Európában, amelyek kiválthatják a repülést

2023. február 17. 11:39
A klímatudatos és pénztárcabarát utazások egyre népszerűbbé váltak az utóbbi időben, ami a vonatközlekedés reneszánszát hozta magával. Az Euronews Travel összegyűjtötte a friss, valamint 2023-ban és 2024-ben megvalósuló legjobb vasúti fejlesztéseket Európában.
Turistaként karbon lábnyomunk csökkentésének az egyik legjobb módja a vasúti közlekedés: a Londonból Párizsba tartó út például repülővel 14-szer több szén-dioxid-kibocsátással jár, mintha vonattal utaznánk. A Európai Unió országai a fenntarthatóság érdekében egyre többet fektetnek a vasúti közlekedésbe, így az országokon belül és a határokon átnyúlóan is sokkal jobbá válik a vonatösszeköttetés. Az Euronews Travel összeszedte a friss, továbbá 2023-ban és 2024-ben megvalósuló legjobb vasúti fejlesztéseket és vonalakat, a kedvező árú éjszakai vonatoktól, az új belföldi járatokon át egészen az országhatárokon átívelő pályákig.