Libamájjal, mézzel, húskészítményekkel nyűgözzük le az arab világot

2023. február 20. 19:03
Dubajban mutat be magyar élelmiszereket az Agrármarketing Centrum.
 
Az Agrármarketing Centrum (AMC) magyar élelmiszereket mutat be a világ egyik vezető élelmiszeripari szakkiállításán, amely hétfőtől péntekig tart nyitva Dubajban – közölte az AMC hétfőn az MTI-vel.
 
Libamájjal, mézzel, húskészítményekkel nyűgözzük le az arab világot
A Gulfood a térség legnagyobb élelmiszeripari rendezvénye, ahol nyolc szektorban vonulhatnak föl a kiállítók. A közlemény szerint az élelmiszerpiac fejlődését mutatja, hogy nemrég egészséges és wellness termékekkel bővült a kiállítás kínálata.
 
A magyar cégek körében az exportlehetőségek miatt különösen népszerű a Gulfood, a Közel-Kelet élelmiszerigénye folyamatosan nő – tették hozzá.
 
Az AMC közösségi standján 22 kiállító termékei kaptak helyet, többek között húskészítmények, szárított gyümölcsök és zöldségek, sporttápszerek, méz, hidegen sajtolt olaj, kenyérhelyettesítő. Kiemelték ezek közül a Bábolna Élelmiszeripari Kft. libamájtermékét, amely a legjobb innovatív termékeket díjazó programban a legjobb hús- és baromfitermék kategória jelöltjei közé került.
 
A látogatóknak interaktív eszközökkel bemutatják a 2021-ben létrehozott Hungarian Food Business Programot is, amely a magyar élelmiszergyártók külpiaci térnyerését segíti – olvasható a közleményben.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

A túró kedvező élettani hatásai kiemelkedők

2024. június 24. 13:35
Egészségünk megóvása érdekében egyes szakemberek napi fél liter tej vagy annak megfelelő tejtermék bevitelét ajánlják. Érdemes a túrót beillesztened az étrendedbe, hiszen minden szempontból kitűnő választás.

Évente megduplázódik a Pápai Hús húsmentes termékei iránti kereslet

2023. június 21. 18:23
A húspótló élelmiszerek a termékek két százalékát teszik ki a Pápai Húsnál, de a kereslet irántuk évente megduplázódik. Nyár végén megjelenik az üzletekben a pápai receptúra alapján gyártott új termék, a vegán steak - közölte az MTI-vel a Pápai Hús Kft. ügyvezetője.
Szappanos Péter elmondta, hogy a magyar lakosság csaknem 30 százaléka kóstolt már növényi alapú, vegán húshelyettesítő terméket, 5 százaléka pedig rendszeresen fogyasztja is. Erre az igényre reagálva a vállalat jelentős fejlesztéseket hajtott végre milliós nagyságrendben ezen a területen, 2020 óta folyamatos a receptúra-fejlesztés és tökéletesítés - tette hozzá.