Magyar borok és ételek mutatkoznak be Londonban

2016. június 23. 08:05
A hétvégén, pénteken és szombaton magyar borok és ételek, valamint a magyar kultúra képviselői mutatkoznak be a brit fővárosban, az I. Londoni borfesztiválon - közölték az esemény sajtótájékoztatóján Budapesten.

Somogyi Péter, a fesztivál igazgatója, szervezője elmondta: a gasztronómiai eseményen több mint 50 magyar borászat képviselteti magát, illetve bemutatják például a mangalicából készült termékeket. Esténként pedig magyar együttesek koncertjei lesznek.


A fesztivál két napján mintegy 3 ezer résztvevőre számítanak a szervezők, az érdeklődők fele Londonban élő magyar lehet. A másik 50 százalékot a helyiek és a brit fővárosban élő külföldiek adhatják.

A fesztivált magánfinanszírozásban szervezték, a Magyarországról utazó résztvevőknek nem kerül pénzébe a bemutatkozás. Az esemény költségeit a tervek szerint a jegybevételek fedezik, egy jegy 16-39 fontba kerül - mondta Somogyi Péter. Az elképzelések szerint jövőre is megrendezik Londonban a borfesztivált, illetve hasonló eseményt máshol is terveznek.

Ducsai-Oláh Zsanett, a rendezvény szakmai partnerének, a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak a vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a eseményen bemutatkozik az Áldomás, a termelők és az állam összefogása nyomán létrehozott ernyőmárka. A márkához csak olyan termékek tartozhatnak, amelyek megfelelnek a szigorú minőségi követelményeknek, illetve GMO-mentesek, nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat és végigkövethető a termék előállításának folyamata. A védjegyet már több mint 80 termék szerezte meg, ezek közül 23 piacképes.

Úgy vélte, a magyar élelmiszerek esősorban a magas minőséget képviselő áruk között lehetnek versenyképesek.

Bödő Sándor, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének minőségirányítási tanácsadója kiemelte: a sokáig feledésbe merült mangalicatermékeket vissza kell vezetni a piacra, újra meg kell ismertetni a fogyasztókkal bel- és külföldön. Ennek egyik állomása a londoni borfesztivál.

Forrás: hirek.lelmiszerklub.hu

Kapcsolódó cikkek

Trükköznek a bérekkel a munkaadók

2018. február 13. 11:39
Trükköznek a bérekkel a munkaadók, a cégek a dolgozók átminősítésével és a munkaórák csökkentésével próbálják kikerülni a kötelezően megemelt javadalmak kifizetését – írja a Népszava.

Tatárföldre exportál kertészeti szaporítóanyagot Magyarország

2016. szeptember 08. 08:00
Magyar fajtájú burgonyafélék és bogyós gyümölcsök szaporítóanyagát exportálja az Oroszországhoz tartozó Tatárföldre az állami tulajdonú a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) - közölte a társaság az MTI-vel.