Magyarország nem hagyja magára a tejtermelőket

2016. június 08. 08:20
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Informális Agrártanácsülésen vesz részt Eindhovenben, ahol a tejpiacon kialakult válság az egyik fő téma.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a tavalyi támogatásokhoz hasonlóan az idén is szükség lesz uniós segítségre, nem a Közös Agrárpolitika támogatási rendszeréből, hanem más európai uniós forrásokból. Csakis így biztosítható, hogy az orosz embargó hatásainak árát ne a gazdákkal fizettessék meg.

Fazekas Sándor a mai napon több EU-tagország agrárminiszterével folytatott informális tanácskozást, ahol a magyar álláspontot mindenkivel ismertette. A kormány a magyar tejtermelők mellett áll, és a rendelkezésre álló eszközökkel mindent elkövet az ágazat stabilizációja érdekében.

A hazai tejtermelő gazdaságok 2016 tavaszán uniós és nemzeti forrásból, mintegy 17 milliárd forint többlettámogatást kapnak, a már meglévő támogatási jogcímeken felül.

Mindent egybevetve, a magyar tejágazat megmentésére, stabilizálására a 2015-ös 49 milliárd után, idén minden korábbinál nagyobb – uniós összevetésben is magas -, mintegy 63,5 milliárd forint támogatási keret áll rendelkezésre.

A miniszter hangsúlyozta, nem hagyjuk magukra a gazdákat, érdekeiket továbbra is egyértelműen és következetesen képviselni fogjuk minden létező fórumon.

Forrás: hirek.elelmiszerklub.hu

Kapcsolódó cikkek

Vízilétesítmények tájrehabilitációja a Hortobágyon

2018. augusztus 15. 08:38
Csaknem ötezer hektáron javul a Hortobágy vízháztartása a legnagyobb hazai környezetvédelmi Life-projekt, a legelőtavak élőhelykezelése, illetve a vízilétesítmények tájrehabilitációja eredményeként - közölte az Agrárminisztérium (AM) környezetügyért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón a helyszínen.

A május elseje régen és ma

2018. május 02. 08:55
Mészáros Melinda: „A véleményem szerint május elsejének az az üzenete, hogy a munka világában a munkavállalók olyan helyet és szerepet kapjanak, amely méltó ahhoz a munkához, amelyet elvégeznek. Továbbá, hogy legyen egy olyan párbeszéd - nevezzük akár érdekegyezetésnek is –, ahol akár a kormányzati szereplőkkel, akár a munkaadói oldallal képesek és készek az alulról jövő munkavállalói igényeket érvényesíteni.” 2018. április 25-én az Info rádió Infostart című műsorában a LIGA Szakszervezetek elnöke így fogalmazta meg, mi ma a május elseje üzenete. De mi is történt május elsején?