Magyarországra is szállítottak a visszahívott Mars-termékekből - a NÉBIH számszerűsített

2016. február 26. 08:02
Magyarországra is szállítottak a visszahívott Mars-termékekből - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatósága.

A NÉBIH tájékoztatása szerint a 2016. június 19-től 2017. január 8-ig terjedő minőség-megőrzési idővel rendelkező csokoládétermékeket von ki a forgalomból a Mars Incorporated élelmiszervállalat.

A termékvisszahívás a termékekben talált műanyag-szennyeződés miatt vált indokolttá 55 országban, köztük Magyarországon is.

A vizsgálat jelenleg is tart - közölte a NÉBIH. A hatóság kéri a fogyasztókat, hogy aki vásárolt az említett minőség-megőrzési időkkel ellátott Snickers, Mars, Milky Way, Celebrations és Mini Mix termékekből, ne fogyassza el.

Amennyiben további információk érkeznek a NÉBIH-hez, folyamatosan és haladéktalanul tájékoztatják magyar vásárlókat - olvasható az élelmiszerbiztonsági hivatal tájékoztatójában.

Számszerűsítették

Időközben Pleva György, a NÉBIH élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön elmondta, hogy több mint 100 raklapnyi visszahívott Mars-termék érkezett Magyarországra.

A szakember kifejtette: azok a vásárlók, akik megkárosítva érzik magukat, ott adhatják vissza a terméket, ahol azt vásárolták, ott tőlük visszavásárolják azt.

A visszahívási értesítés kézhezvétele után a kereskedőknek azonnal le kell venniük a termékeket a polcokról, és azt visszajuttatják a Mars által megadott címre. A Mars Magyarország Bt. a későbbiekben dönti el, hogy mi történjen a visszagyűjtött termékekkel - ismertette az igazgató.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Közös úton a gépesítésért

2018. szeptember 24. 08:56
Stratégiai megállapodást kötött Mezőhegyesen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK – és a Mezőgazdasági Gépgyártók Szövetsége - MEGOSZ - a második alkalommal megrendezett Szántóföldi Napok és AgrárgépShow pénteki napján.

Öntözési és vízgazdálkodási kutatóintézet alakult Szarvason

2018. szeptember 24. 08:13
Az Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóintézet kutatási programjainak legfőbb célja a klímaváltozás negatív hatásainak mérséklése, létrehozását a jövőnk, földünk megóvása érdekében vállalt felelősség vezérelte - mondta az agrárminiszter szombaton Szarvason, amikor felavatta az újjáalakult kutatóintézetet.