Kapcsolódó tartalmak: NÉBIH

Hír: Márciustól digitális növényvédőszer követés

2016. február 26. 07:58
 
A szakirányító növényorvosi vényt kizárólag olyan személy részére állíthat ki, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtására szerződést kötött. Március elejétől elérhetővé válik a NÉBIH feltöltő felülete is, ahol a szakirányítók saját fiókjukba belépve tudják a kiírt és felhasznált növényvédő szert rögzíteni. A szabad növényorvos választásával esélyegyenlőség alakul ki minden gazda számára, a gazdálkodási helyétől függetlenül.

Hír: Magyarországra is szállítottak a visszahívott Mars-termékekből - a NÉBIH számszerűsített

2016. február 26. 08:02
 
Magyarországra is szállítottak a visszahívott Mars-termékekből - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatósága.

Hír: Nagyban savanyított az illegális kistermelő

2016. február 26. 08:18
 
Harmincnyolc tonna, jelöletlen, penészes káposztát foglalt le a Nébih. Engedély nélkül és rendkívül rossz higiéniai körülmények között, nagyüzemi szinten készítette a savanyúságot egy vecsési kistermelő, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei mintegy 38 tonna terméket foglaltak le nála és intézkedtek azok megsemmisítéséről - közölte a hivatal. 

Hír: Nébih: több mint 100 raklapnyi visszahívott Mars-termék érkezett Magyarországra

2016. február 26. 08:20
 
Több mint 100 raklapnyi visszahívott Mars-termék érkezett Magyarországra - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtök reggel. 
A cég is még vizsgálja, hogyan kerülhettek a műanyagdarabok a termékbe 

Hír: Kezdődik a tavaszi élelmiszer-razzia

2016. március 02. 19:36
 
Az élelmiszer-előállítóknak, csomagolóknak és forgalmazóknak is számítaniuk kell élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzésekre.

Hír: A Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben verseny eredménye

2016. március 04. 09:01
 
Tizenkettő, az ország különböző pontjáról érkező közétkeztető csapat mérte össze tudását tegnap a Hungexpon megrendezett V. Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) döntőjében. A "Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett versenyen végül a Sodexo Magyarország Kft. miskolci csapata vehette át az aranyérmet.

Hír: Március 18-án tüntetnek a tejtermelők

2016. március 10. 08:53
 
Tisztességtelen forgalmazói magatartás miatt több mint 96 millió forintra bírságolták azokat a kereskedőket, akik a beszerzési ár alatt adták a tejet. A korábban bejelentett termelői tiltakozást nem befolyásolja, hogy a kormány látványosan törekszik annak demonstrálására: ahol tud, segít a tejágazatnak.

Hír: A tejpiacon tapasztalt tisztességtelen forgalmazói magatartás miatt intézkedett a NÉBIH

2016. március 10. 08:56
 
A 1,5%-os zsírtartalmú UHT tejek értékesítése kapcsán a beszállítókkal szembeni tisztességtelen forgalmazói magatartást vizsgálta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az akció az előállítók, a forgalmazók és kereskedők korrekt piaci viszonyának elemzésére irányult és elsősorban a beszállítók hátrányos megkülönböztetésének kiszűrését célozta.

Hír: Még nem büntetett a NÉBIH a tavaszi ellenőrzések során

2016. március 17. 11:52
 
Elsősorban a szezonális és húsvéti termékeket vizsgálják.

Hír: Előzzük meg a tavaszi erdőtüzeket!

2016. március 21. 08:09
 
A 2015-ös erdő- és vegetációtűz szezonban több, mint 5300 szabadterületi tűzeset keletkezett, összesen mintegy 50 millió négyzetméter erdős és nem erdős területet érintve. A korábbi évekhez hasonlóan a kiemelten tűzveszélyes tavaszi időszakban (március-április) keletkezett a tüzek 53%-a, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szeretné felhívni mind a kirándulók, mind a gazdálkodók figyelmét, hogy szabadtéri tűzgyújtáskor mindig óvatosan, körültekintően és a szabályok betartásával járjanak el!